Handbagage

Het nieuwe handbagagebeleid van Air Malta gaat in vanaf maandag 14 mei 2018.

Air Malta heeft een nieuw handbagage beleid om de instapprocedures te vereenvoudigen om eventuele risico's of vluchtvertragingen te voorkomen en voor de veiligheid en eerlijkheid van alle passagiers.

In het geval dat een vlucht vol of bijna vol is, zijn alleen de eerste 100 trolleys (in het geval van een A320) of de eerste 80 (op een A319) aan de gate toegestaan in de cabine, vanwege de beperkte ruimte. Elke tas moet in overeenstemming zijn met ons beleid voor handbagage in overeenstemming met het voorgeschreven gewicht en afmetingen om in de bagagebakken van het vliegtuig te passen. We herinneren onze gasten eraan dat de handbagage niet meer mag zijn dan 10 kilo en maximaal 55x40x20cm. De handbagage moet in onze handbagage rekken passen die u op elke luchthaven kunt vinden.

Nadat de eerste 100 stuks handbagage (in het geval van een A320) of de eerste 80 (op een A319) in de cabine zijn geplaatst, wordt alle overige overblijvende handbagage kosteloos in het ruim van het vliegtuig ingecheckt. Deze dienen te  voldoen aan het goedgekeurde gewicht en de afmetingen zoals hierboven uitgelegd. We moedigen gasten die hun handbagage bij zich willen houden aan, in het bijzonder vanwege strakke aansluitende vluchten, om zo snel mogelijk in de rij te gaan staan.

Handbagage boven het maximale gewicht en voorgeschreven afmetingen of tweede stukken (bijvoorbeeld grote handtassen, rugzakken, etc.) zijn worden bij de gate ingecheckt voor 80€ per stuk. Dit bedrag kan per creditcard betaald worden.

Extra stuks handbagage, zoals een cameratas, kleine paraplu,  laptop / tablets en portemonnees die niet groter zijn dan 35x20x20cm (zodat ze gemakkelijk onder de stoel aan de voorkant passen), kan nog steeds aan boord worden gebracht.

Gasten van wie de bagage in het ruim wordt geplaatst, dienen waardevolle spullen, medicijnen, elektronische apparatuur, (reserve) batterijen, e-sigaretten of andere items verwijderen die ze tijdens de vlucht nodig hebben. Om veiligheidsredenen worden gasten ook gevraagdom de tas te vergrendelen alvorens deze aan ons grondpersoneel te overhandigen.

Dit beleid is van toepassing op al onze passagiers met een Economy-ticket op alle vluchten van Air Malta, voor zowel uitgaande- als inkomende reizen.

Passagiers met Business Class tickets, Flypass Diamond & Permanent members en families met jonge kinderen wordt priority boarding aangeboden.

 

Wat je mee mag nemen in het vliegtuig

Lees hier welke handbagage je mee aan boord mag nemen. Als je enkel met handbagage reist, is het mogelijk om de wachtrij op de luchthaven te vermijden door online in te checken!

Hoeveel mag je meenemen?

Net zoals bij ingecheckte bagage hangt de toegestane hoeveelheid handbagage af van de reisklasse van je ticket. 

Reisklasse:
Maximale Afmetingen
Maximaal Toegestane Gewicht
Club Malta
20 cm x 40 cm x 55 cm
15 kg per persoon 
Economy
20 cm x 40 cm x 55 cm
10 kg per persoon 

Zolang je handbagage voldoet aan de bovenstaande afmetingen en gewicht mag het elke vorm aannemen, of het nu een rugzak, schoudertas of een rolkoffertje is. 

Handbagage groter dan deze afmetingen wordt niet geaccepteerd en het gewicht zal bij je ingecheckte bagage worden opgeteld. 

Extra grote handbagage wordt bij de gate geweigerd of, indien beschikbaar, in het ruim van het vliegtuig geplaatst en tegen het geldende tarief in rekening gebracht. De van toepassing zijnde toeslagen voor te grote handbagage, die bij de instappoort wordt geweigerd, kan alleen met een creditcard worden betaald. Contante betalingen worden niet geaccepteerd. Als u niet zeker bent, neem dan, voordat u door de beveiliging gaat, contact op met de Bag Drop-desk. Hier wordt u geïnformeerd indien er kosten van toepassing zijn.

Overige items die je mee mag nemen aan boord

Afgezien van het toegestane gewicht voor handbagage bestaan er ook enkele andere items die je mee mag nemen in het vliegtuig. Dit zijn onder andere camera's, kleine paraplu's, netbooks of tablets en kleine handtasjes. Aangezien de voorschriften niet op elke luchthaven hetzelfde zijn, kun je het best deze items in je grotere handbagage stoppen of dit doen op het moment dat je op de luchthaven aankomt. 

Voor meer informatie over het vervoer van items in de cabine, zoals uitrusting voor kinderen en muziekinstrumenten, kunt u terecht op de Speciale bagage sectie

Wat is niet toegestaan als handbagage?


Als gevolg van internationale regelgeving zijn er verschillende beperkingen ingevoerd op wat je in je handbagage mag meenemen. Munitie en vuurwapens bijvoorbeeld zijn strikt verboden.


Om ons bagagebeleid in te zien, kun je hier de Bagagebeperkingen vinden. Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!