Handbagage

Wat je mee mag nemen in het vliegtuig

Lees hier welke handbagage je mee aan boord mag nemen. Als je enkel met handbagage reist, is het mogelijk om de wachtrij op de luchthaven te vermijden door online in te checken!

Hoeveel mag je meenemen?

Net zoals bij ingecheckte bagage hangt de toegestane hoeveelheid handbagage af van de reisklasse van je ticket. 

Reisklasse:
Maximale Afmetingen
Maximaal Toegestane Gewicht
Club Malta
20 cm x 40 cm x 55 cm
15 kg per persoon 
Economy
20 cm x 40 cm x 55 cm
10 kg per persoon 

Zolang je handbagage voldoet aan de bovenstaande afmetingen en gewicht mag het elke vorm aannemen, of het nu een rugzak, schoudertas of een rolkoffertje is. 

Handbagage groter dan deze afmetingen wordt niet geaccepteerd en het gewicht zal bij je ingecheckte bagage worden opgeteld. 

Extra grote handbagage wordt bij de gate geweigerd of, indien beschikbaar, in het ruim van het vliegtuig geplaatst en tegen het geldende tarief in rekening gebracht. De van toepassing zijnde toeslagen voor te grote handbagage, die bij de instappoort wordt geweigerd, kan alleen met een creditcard worden betaald. Contante betalingen worden niet geaccepteerd. Als u niet zeker bent, neem dan, voordat u door de beveiliging gaat, contact op met de Bag Drop-desk. Hier wordt u geïnformeerd indien er kosten van toepassing zijn.

Overige items die je mee mag nemen aan boord

Afgezien van het toegestane gewicht voor handbagage bestaan er ook enkele andere items die je mee mag nemen in het vliegtuig. Dit zijn onder andere camera's, kleine paraplu's, netbooks of tablets en kleine handtasjes. Aangezien de voorschriften niet op elke luchthaven hetzelfde zijn, kun je het best deze items in je grotere handbagage stoppen of dit doen op het moment dat je op de luchthaven aankomt. 

Voor meer informatie over het vervoer van items in de cabine, zoals uitrusting voor kinderen en muziekinstrumenten, kunt u terecht op de Speciale bagage sectie

Wat is niet toegestaan als handbagage?


Als gevolg van internationale regelgeving zijn er verschillende beperkingen ingevoerd op wat je in je handbagage mag meenemen. Munitie en vuurwapens bijvoorbeeld zijn strikt verboden.


Om ons bagagebeleid in te zien, kun je hier de Bagagebeperkingen vinden. Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!