Vliegtuigen van Air Malta vliegen in formatie over de Maltese eilanden

Dinsdag 26 maart werd het luchtruim boven de Maltese eilanden bevolkt door een film- en fotografiecrew die twee Airbus A320 toestellen van Air Malta op film vastlegden terwijl de vliegtuigen in formatie over de bezienswaardigheden van het eiland vlogen.

Er werd een Eurocopter AS350 helikopter, uitgerust met een gyro-gestabiliseerde Cineflex-camera, gebruikt om dit memorabele moment vast te leggen. Deze camera's worden onder andere gebruikt voor televisieproducties, nieuwsverslaggeving en bekende sportevenementen zoals de Middle Sea Race.

Het was voor het eerst dat vliegtuigen van Air Malta samen in formatie vlogen en dat de luchtvaartmaatschappij de vlucht vanuit de lucht filmde. Kurt Arrigo, een bekende beroepsfotograaf in Malta, regelde de fotografie en stond ook aan het hoofd van het internationale team dat de vlucht filmde. Er kwam behoorlijk wat om de hoek kijken bij het plannen van dit evenement waar verschillende afdelingen van Air Malta bij betrokken waren. Zo hielp de vluchtcontrole bijvoorbeeld met de planning en coördinatie van de vluchten, maar ook het marketing-, communicatie- en logistiekteam met ondersteuning van Malta Air Traffic Services en het departement van burgerluchtvaart droegen hun steentje bij om dit project tot een succes te maken. Tijdens het gehele project was de uitvoering en planning van de veiligheid van de vlucht absolute prioriteit.

De twee toestellen van Air Malta werden gevlogen door Mark Micallef Eynaud, hoofdofficier van vluchtactiviteiten en Patrick Calleja, hoofd luchtvaartactiviteiten. Gezagvoerder Micallef Eynaud heeft in het verleden ervaring opgedaan in het vliegen in formatie bij de Royal Air Force.

“Dit project vloeide voort uit de nieuwe koers die Air Malta vaart, waar focus op bestemmingsvluchten gelegd wordt. Daarnaast ziet Air Malta een rol weggelegd voor ons bedrijf als ambassadeur en gids naar al het moois dat de Maltese eilanden te bieden hebben. We hebben bewust gekozen voor enkele typische Maltese bezienswaardigheden. Zo willen wij Malta in de schijnwerpers zetten met al het historische en culturele erfgoed wat de eilanden een prachtige bestemming maakt voor bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan historische steden als Valletta, Mdina of natuurschoon als de Blue Lagoon, Dwejra en Golden Bay”, aldus Algemeen Directeur van Air Malta, Peter Davies.

Het beeldmateriaal zal gebruikt worden in de binnen- en buitenlandse Marketing- en PR-activiteiten, voor Il-Bizzilla (het tijdschrift dat passagiers tijdens vluchten aangeboden wordt) en voor social media-accounts waaronder Facebook. Dit project zal verder helpen in de uitbreiding van het archief van de luchtvaartmaatschappij ter promotie van Air Malta en de Maltese eilanden. 

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!