Gezagvoerder Mark Micallef Eynaud uitgeroepen tot Piloot van het Jaar

Tijdens de tweede editie van de World Airnews Aviation Awards kreeg Hoofd Vliegdiensten van Air Malta, Mark Micallef Eynaud, de prestigieuze Piloot van Jaar award uitgereikt. Het evenement vond dinsdagmiddag plaats in het hoofdkantoor van Bank of Valletta te St Venera.

Deze prijs werd uitgereikt als navolging op het filmproject van Air Malta afgelopen maart waar voor het eerst in de geschiedenis van de Maltese eilanden twee Airbus-toestellen in formatie door het Maltese luchtruim trokken. Dit evenement op een hoogte van 450 en 600 meter trok veel belangstelling en binnen een mum van tijd gonsde het nieuws rond op de social media platformen.

Bij de awarduitreiking werd tevens stilgestaan bij de acht pagina’s tellende Malta Special in het World Airnews magazine. De fotosessie van de vliegshow van Air Malta pronkte zelfs op de omslag van dit internationale tijdschrift.

Gezagvoerder Mark Micallef Eynaud vloog een van de Airbus A320s van Air Malta en had in sleutelrol in de voorbereidingen van de vluchten. De voorbereidingen en organisatie waar verschillende afdelingen van Air Malta bij betrokken waren viel niet mee en er werd dan ook met man en macht gewerkt aan dit unieke evenement. Zo hielp de vluchtcontrole bijvoorbeeld met de planning en coördinatie van de vluchten, maar ook het marketing-, communicatie- en logistiekteam met ondersteuning van Malta Air Traffic Services en het departement van burgerluchtvaart droegen hun steentje bij om dit project tot een succes te maken. Tijdens het gehele project was de uitvoering en planning van de veiligheid van de vlucht absolute prioriteit.

Het selectiecomité dat de uiteindelijke winnaar moest aanwijzen stond onder leiding van luchtvaartadvocaat Francesca Galea. Zij werd in haar taak bijgestaan door gezagvoerder Sinclair Portelli en universitair docent Riccardo Flask.

De World Airnews Lifetime Achievement Award werd door Karmenu Vella, Minister van Toerisme, uitgereikt aan de directeur en oprichter van Malta’s luchtvaartmuseum, Ray Polidano. Malta heeft een van haar grootste toeristische trekpleisters bij Ta’ Qali te danken aan de vooruitziende blik van Ray Polidano, aldus de jury. Zijn luchtvaartmuseum werd gecomplimenteerd voor de constante dreef naar interessante tentoonstellingen en tegelijkertijd vliegtuigen in oude glorie te herstellen.

Alex Vit werd door gezagvoerder Sinclair Portelli uitgeroepen tot Leider van het Jaar. Dhr. Vit is  Leader of the Year Award by Captain Sinclair Portelli. Mr. Vit, is directeur van het onderhoudscentrum Malta.

World Airnews is het grootste luchtvaarttijdschrift van Afrika met wereldwijd meer dan 50.000 lezers. Het merendeel van deze lezers is de bemanning van cock pits en grote namen binnen de luchtvaartindustrie.

Capt Mark Micallef Eynaud, Hoofd Vliegdiensten van Air Malta, krijgt de Piloot van het Jaar award uitgereikt uit handen van Mr Charles Borg,  Algemeen Directeur van Bank of Valletta.

De omslag van World Airnews Magazine 2013 met daarin een special gewijd aan de vliegshow boven Malta.

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!