Air Malta vliegt het Jeugdorkest van de Europese Unie

Air Malta kreeg onlangs de eervolle taak om het Jeugdorkest van de Europese Unie naar Malta te vliegen ter ere van de officiële opening van het Pjazza Teatru Rjal in Valletta op donderdag 8 augustus. De 125 leden van het orkest werden vanuit Wenen en Munchen overgevlogen en de terugvlucht was naar vliegveld Kassel-Calden in Duitsland. Dit was niet alleen voor het Europese orkest de eerste keer dat ze naar dit vliegveld vlogen. Ook voor Air Malta was dit een nieuwe bestemming.
 


Het concert in Malta maakte deel uit van de zomertour 2013 van het Jeugdorkest van de Europese Unie en was tevens het eerste bezoek van het orkest aan Malta.

Het Jeugdorkest van de Europese Unie wordt gezien als een van de beste jeugdorkesten ter wereld. Enkele van de grootste muzikale talenten van Europa bundelen onder leiding van ’s werelds beste dirigenten hun krachten. Het orkest verlegt culturele, sociale, economische, religieuze en politieke grenzen met hun gezamelijke passie voor muziek. De muzikanten zijn tussen de 15 en 25 jaar oud en komen uit alle 28 lidstaten van de EU. Ieder jaar vinden er audities plaats voor het orkest waar jaarlijks meer dan 4000 kandidaten op afkomen.

Vliegveld Kassel-Calden is het tweede vliegveld van Hesse en is sinds 1970 in gebruik, Eerder dit jaar werd de verkeerstoren van het vliegveld opgeknapt.

De muzikanten reisden uiteraard samen met hun muziekinstrumenten af naar de Maltese eilanden, waardoor de planning van de vluchten tot in detail voorbereid was. Het vliegen van een dergelijk prestigieus gezelschap is naast een eervolle taak ook een grote verantwoordelijkheid.

 


Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!