Air Malta introduceert hulptool op de iPad voor in de cockpit

Air Malta is begonnen aan een project waar een zogenaamde ‘Elektronische Flight Bag’ met een druk op de iPad de piloten van informatie kan voorzien over de vlucht, naast grafieken, kaarten en overage cruciale navigatiemiddelen. Air Malta zal een van de eerste maatschappijen ter wereld zijn om een dergelijke techniek in de cockpit te lanceren.
 
De iPads, uitgerust met Jeppesen FliteDeck Pro, zal de luchtvaartmaatschappij helpen om tot een papiervrije werkplek te komen in de cockpit, met op ieder moment alle essentiële informatie beschikbaar. 

Het systeem is erop gericht om de werkdruk voor piloten minder te maken, de toegang tot belangrijke informatie eenvoudiger te maken, operationele kosten te verminderen door het verlagen van brandstofconsumptie en op hetzelfde moment meer milieubewust te zijn.
 
Het totale papierwerk dat komt kijken bij de informatie die verzameld is in de applicatie, komt neer op een totaal van 25 kilo’s. Duizenden pagina’s aan informatie over vliegvelden en landingsbanen, navigatie, handleidingen, referenties, vluchtlijsten, logboeken en weerberichten. Air Malta verwacht met het schrappen van deze berg aan papier per vlucht te besparen op de jaarlijkse brandstofrekening. Kosten zullen verder gedrukt worden door digitale grafieken in plaats van uitgeprinte kopiën voor alle piloten.
  
 

Air Malta First Officer Mark Attard, Technical Pilot Airbus en zijn iPad, uitgerust met de Jeppesen FlightDeck Pro software.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat piloten van Air Malta weerberichten kunnen downloaden en hun verslagen kunnen doorsturen met hun iPad.

Het project is in vier fasen opgedeeld en wordt in samenwerking met Bureau Burgerluchtvaart van Transport Malta gecoördineerd. Een technisch team binnen de afdeling Vliegoperaties van de luchtvaartmaatschappij, onder leiding van Patrick Calleja en Mark Attard, zijn begonnen aan het uitrollen van dit project.
 
“Air Malta heeft altijd haar best gedaan om voorop te lopen in technische ontwikkelingen en om haar piloten zo de beste technische vluchtplanningshulpmiddelen en systemen te leveren. iPads zullen de piloten eenvoudiger en sneller toegang geven tot nauwkeurige informatie. Met de beste informative in onze handen kunnen wij als maatschappij de beste beslissingen nemen om efficiënter te vliegen veiliger te landen.”, zegt Mark Micallef Eynaud, Directeur Vliegzaken bij Air Malta.
 
Peter Davies, CEO van Air Malta, zei: “Onze piloten vliegen met de meest geavanceerde technische uitrustingen ter wereld. Zij, en alle andere piloten, zijn lang genoeg afhankelijk geweest van een berg papier in de cockpit om navigatiekaarten en handleidingen te kunnen inzien. Dit was een enorme verspilling van ruimte in de cockpit en dit project is dan ook een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van de luchtvaart voor onze piloten. Wij bieden ons personeel de beste middelen om een beter resultaat te kunnen leveren. Wij zijn er dan ook met recht trots op dat wij als een van de eerste luchtvaartmaatschappijen ter wereld deze nieuwe technologie in de cockpit mogen aanbieden.” 

 


Piloot Alan Farrugia, opleidingsofficier bij Air Malta (links) samen met First Officer Mark Attard, Technical Pilot Airbus als zij hun iPad, uitgerust met de Jeppesen FlightDeck Pro software uittesten.

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!