Air Malta registreert groei met twee cijfers in de afgelopen drie maanden

Date:  vrijdag 2 februari 2018

Ref:     015-2018 NL

 

Air Malta registreert groei met twee cijfers in de afgelopen drie maanden

Voorlopige cijfers tonen aan dat Air Malta tussen november en januari dit jaar 328.000 passagiers zal vervoeren. Dat is een stijging van 21% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tijdens deze periode exploiteerde de luchtvaartmaatschappij 1.050 vluchten, ook een stijging van 21% ten opzichte van vorig jaar.

Vanaf november 2017 registreerde Air Malta iedere maand een groei in passagiers; + 18% in november en + 24% in december. De luchtvaartmaatschappij schat dat ze in januari 97.400 passagiers zal vervoeren, een groei van 22% ten opzichte van januari 2017. (Zie Fig.1)

Fig. 1

"Deze resultaten tonen een gezonde groeifase voor de luchtvaartmaatschappij. Italië presteert met een bovengemiddelde groei erg goed met Rome, Milaan en Catania. Een indrukwekkende toename werd ook geregistreerd in München, Amsterdam en Wenen, waarbij we onze capaciteit hebben verdubbeld van een drie- wekelijkse operatie naar een dagelijkse operatie. In september 2017 hebben we een belangrijke verandering in onze strategie aangebracht met de introductie van Go Light, ons tarief voor alleen handbagage. Dit product helpt ons beter te positioneren in de markt", aldus Paul Sies, Chief Commercial Officer van Air Malta.

"Het goede nieuws is dat we niet alleen vanwege de toename van passagiers onze inkomsten verhogen, maar ook omdat veel van onze gasten ervoor kiezen om op onze Go Light-tarieven te reizen en extra bagage te kopen", onthult waarnemend CEO Joseph Galea.

Air Malta's voorzitter dr. Charles Mangion voegt hieraan toe: "Dit is de eerste keer in vele jaren dat we maand op maand een tweecijferige groei kennen en we werken er hard aan dit momentum te behouden. We zijn zeer positief en kijken vooruit om deze trend in de komende maanden voort te zetten en verwelkomen meer en meer gasten aan boord van onze vluchten."

"Als overheid worden we zeer aangemoedigd door deze resultaten, die laten zien dat we kunnen concurreren in een zeer moeilijke omgeving. We zijn begonnen aan een groeistrategie voor de luchtvaartmaatschappij en dergelijke resultaten bewijzen dat we het kunnen halen. Ik wil het managementteam, de toegewijde Air Mata-medewerkers onder leiding van dr. Mangion en het bestuur bedanken voor deze opmerkelijke resultaten. Als team werken ze er hard aan om de luchtvaartmaatschappij winstgevend te maken en ondersteunen ze de toezegging van de Maltese regering om dit bedrijf op te richten als de luchtvaartmaatschappij van de mediterrane eilanden ", aldus dr. Konrad Mizzi, minister van Toerisme.

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!