Air Malta en airBaltic starten Codeshare-vluchten

1 februari, 2018

Air Malta en airBaltic starten Codeshare-vluchten

Riga / Valletta. De Letlandse luchtvaartmaatschappij airBaltic en de nationale luchtvaartmaatschappij van de Maltese eilanden - Air Malta, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten, de zogenaamde code share-overeenkomst. Dankzij deze samenwerking met Air Malta kunnen airBaltic-passagiers elke dag via gemeenschappelijke gateways in Europa, Malta bereiken of naar andere bestemmingen vliegen, die vanuit Malta worden aangedaan. Op hun beurt biedt deze overeenkomst aan de passagiers van Air Malta betere verbindingen met de Baltische staten en Oost-Europa.

Martin Gauss, Chief Executive Officer van airBaltic: "We zijn verheugd om samen te werken met Air Malta en zo ons sterke netwerk van codeshare-partnermaatschappijen, die een vlotte en naadloze reis verzekert voor klanten van AirBaltic, verder te verbeteren. De nieuwe codeshare-overeenkomst zal de airBaltic-diensten tussen Malta en de Baltische staten verbeteren, waardoor passagiers dagelijks via deze gemeenschappelijke gateways naar onder meer Wenen, München, Brussel, Frankfurt, Amsterdam, Londen, Genève en Zürich kunnen vliegen. "

Paul Sies, Chief Commercial Officer bij Air Malta: "Deze overeenkomst is een nieuwe mijlpaal voor Air Malta in de groeistrategie en uitbreiding van het netwerk. We veranderen snel en transformeren ons bedrijfsmodel in een hybride vervoerder en terwijl we de vluchtfrequenties op bestaande routes verhogen, bieden we ook nieuwe bestemmingen aan en voegen partnerschappen toe aan het netwerk. Deze overeenkomst zorgt ervoor dat we ons netwerk blijven uitbreiden en verbeteren en het verhoogt ons aanbod van codeshare-partners met andere gelijkgestemde kwaliteitsmaatschappijen. Zowel Air Malta als airBaltic zijn beide evenzeer gehecht aan hun toewijding tegenover hun klanten en we zijn verheugd om met hen samen te werken ten behoeve van onze wederzijdse klanten. "

Air Malta zal de vluchtcode KM op rechtstreekse vluchten Malta - Riga van airBaltic plaatsen en op aansluitende vluchten tussen Malta en de Baltische staten, terwijl airBaltic de code BT op vluchten van Riga, Vilnius en Tallinn naar Malta zal plaatsen, evenals Catania (Italië) via de gemeenschappelijke gateways.

Air Malta verbindt Malta met ongeveer 30 grote steden in Europa, Noord-Afrika en het Middellandse Zeegebied. In samenwerking met partnerluchtvaartmaatschappijen biedt de luchtvaartmaatschappij aansluitende vluchten met veel meer bestemmingen in Noord-Amerika en het Midden-Oosten.

airBaltic bedient meer dan 60 bestemmingen vanuit de thuisbasis in Riga, Letland. Vanuit al deze locaties biedt airBaltic aansluitende vluchten via Riga naar het netwerk tussen Europa, Scandinavië, Rusland, het GOS en het Midden-Oosten. Daarnaast biedt airBaltic ook rechtstreekse vluchten aan vanuit Tallinn en Vilnius.

airBaltic in het kort:

airBaltic (AIR BALTIC CORPORATION) is 's werelds meest punctuele luchtvaartmaatschappij, die de Baltische regio verbindt met meer dan 60 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en het GOS. airBaltic is een joint stock company, die werd opgericht in 1995. Haar voornaamste aandeelhouder is de Letse staat, die 80,05% van de aandelen bezit, terwijl Lars Thuesen ongeveer 20% bezit via zijn volledig in eigendom zijnde Aircraft Leasing 1 SIA. De airBaltic-vloot bestaat uit 30 vliegtuigen - 7 Bombardier CS300, 11 Boeing 737 en 12 Bombardier Q400Next Gen. airBaltic heeft talloze internationale onderscheidingen ontvangen voor uitmuntendheid, innovatieve diensten en resultaten bij het hervormen van zijn activiteiten. In 2012 werd airBaltic door Innovatie wereldwijd gerangschikt door Airlinetrends bij de Top 10-luchtvaartmaatschappijen. airBaltic behaalde wereldwijd de beste ‘op-tijd’ prestaties in 2014, 2015 en 2017.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Alise Briede

Head of Corporate Communications

A/S Air Baltic Corporation

Marupes Reg.

Tehnikas Street 3

Riga International Airport 

LV-1053 Riga, Latvia 

E-mail: pr@airbaltic.lv

Over Air Malta:

Air Malta ontwikkelt een duidelijke positionering als regionale mediterrane luchtvaartmaatschappij. Sinds het begin van de activiteiten als nationale luchtvaartmaatschappij van Malta op 1 april 1974 met 7 lijndiensten in heel Europa, exploiteert Air Malta nu een vloot van acht Airbus A320 / 319-vliegtuigen, die deze zomer zal worden uitgebreid met een nieuw vliegtuig.

De luchtvaartmaatschappij vliegt naar ongeveer 30 geregelde bestemmingen in Europa, Noord-Afrika en het oostelijke Middellandse Zeegebied en vervoert 1,6 miljoen passagiers per jaar en heeft meer dan 53 miljoen passagiers vervoerd. In januari 2018 herstartte de luchtvaartmaatschappij intra-Europese routes met de lancering van een operatie in Catania - Wenen.

Naast het eigen netwerk biedt Air Malta nog eens 150 bestemmingen via codeshare-overeenkomsten met een aantal gedegen luchtvaartmaatschappijen. Ongeveer 80% van alle passagiers komt naar Malta, waarvan het merendeel naar de eilanden komt voor vrijetijdsbesteding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Stephen Gauci

Head of Corporate Communications

Commercial Division

Sky Parks Business Centre

Level 2

Malta International Airport

Luqa LQA4000

Email: stephen.gauci@airmalta.com

Website: www.airmalta.com

Facebook: www.facebook.com/AirMaltaGebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!