Red Bull toverde Gozo’s rotsachtige landschap om in een natuurlijke skatepark.

Gozo is historisch en traditioneel bekend als het stille zustereiland van Malta en een plek om de drukte van het vasteland te ontsnappen. Red Bull bracht hier onlangs verandering in door de Gozo in de schijnwerpers van de extreme sports te zetten. De energiedrankfabrikant toverde het rotsachtige landschap om in een natuurlijk skatepark.

Een deel van de rotsen in Gozo is van nature uitgehold in een aantal zeer unieke formaties. De Maltese BMX-rijders Sergio Layos, Liam Eltham and Ben Hannon, in samenwerking met collega-filmmaker Will Evans en fotograaf George Marshall, hebben dit natuurverschijnsel wereldwijd bekend gemaakt.

Met behulp van hun fietsen als haringen voor hun tenten, kampeerden ze naast de historische zoutpannen en voerden ze van zonsopgang tot zonsondergang stunts uit op hun BMX fietsen in deze unieke plek. De beelden die zij hebben opnamen zijn waanzinnig.

Tijdens de interviews stelden de renners dat het een rare plek is om te fietsen, omdat deze plek meestal bezocht wordt door toeristen en vissers. Maar, zo voegden ze hieraan toe, het was zeker een van de beste plekken ter wereld waar ze ooit hadden gereden.

“Deze ervaring kwam het dichste bij een skatepark op een natuurlijk strand,” aldus Liam Eltham.

Ze gingen zelfs zo ver om te zeggen dat het een droomplek was om te filmen, met geweldige ramps om hun stunts uit te voeren. De prachtige zonsondergangen boven de Middellandse Zee en het grillige karakter van de omgeving gaf ons een perfecte baan om onze hobby uit te oefenen. “Het is natuurlijk, het is de natuur en dit kunnen we niet veranderen. Het is gewoon zoals het is! ”

Je moet echt de video hieronder bekijken om te beseffen hoe briljant dit was.

Foto’s van George Marshall

Video gefilmd en gemonteerd door Will Evans

Red Bull

Auteur: Sabine Jung