In de kleine steegjes en straatjes van de Maltese hoofdstad liggen een groot aantal kleine winkeltjes, waar Maltese groente, kant en filigraan verkocht wordt.

Marktkraam met typisch Maltees zilverwerk

Een van de beste dingen van wonen in Malta, is dat werkelijk alles op een steenworp afstand ligt.

Een van de beste winkelgelegenheden is in Valletta. In de kleine steegjes en straatjes van de Maltese hoofdstad liggen een groot aantal kleine winkeltjes. Er zijn geen grote winkelcentra te vinden in Malta, die normaal zijn voor menig Europese stad, maar het kleine Mediterraanse land biedt voldoende voor winkelliefhebbers.

De dagelijkse markt in Valletta is ook het bezoeken waard. Hier zijn talloze kraampjes met fruit, groente en antieke spullen. Ik vind de Maltese kant een van de leukste dingen om door te neuzen. Zakdoeken, tafelkleedjes en sjaaltjes; de markt in Valletta biedt het allemaal! Maltese ha

Op de markt treffen we ook Maltese ambachtslieden die hun delicate filigraan zilveren en gouden sieraden verkopen. Er is ook een juwelierstraat in Valletta waar de typische Maltese zilveren sieraden worden verkocht.

Wat winkels betreft, biedt Sliema meer keuze dan de hoofdstad. Verschillende internationale winkelketens sieren de straten van Sliema. Malta biedt winkels die ook in de winkelstraten van Londen terug te vinden zijn.

Na het winkelen in Sliema, ga ik altijd graag even uitpuffen in een van de vele koffiehuizenvoor een lekker hapje eten.

Autheur: Adam Claffey