Het Mediterrane Marine Park is uniek in Malta en de enige plek waar je met dolfijnen kunt zwemmen.

Zwemmen met dolfijnen in Malta

Dolfijnen… Waarom houden mensen zoveel van deze beesten? Is het de permanente grijns op hun gezichten? Is het omdat mensen en dolfijnen beide zoogdieren zijn en een stuk intelligenter zijn dan de meerderheid van het dierenrijk? Is het omdat we beide leven in verschillende domeinen, zodat de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen echt ‘once in a lifetime’ is? Wat de reden ook is, zwemmen met dolfijnen staat zeker op de bucket list van veel. In Malta kan deze droom werkelijkheid worden.

Het Mediterraneo Marine Park is uniek in Malta en is de enige plek waar men kan zwemmen met deze prachtige zeedieren. Zwemsessies duren ongeveer 1 uur, waarvan ongeveer 30 minuten in het water. Het enige dat je mee moet nemen is zwemkleding en een handdoek. Vrienden en familie kunnen zonder extra kosten de ervaring filmen en foto’s genomen door leden van het personeel kunnen achteraf worden gekocht.

Voor de meer ervaren en gekwalificeerde duiker biedt het Mediterraneo Marine Park een duiksessie van een uur voor de ultieme ervaring met dolfijnen . Dit moet wel van tevoren worden geboekt, dus zorg ervoor dat je van even belt. Je moet 12 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan de duikervaring.

Maar dat is nog niet alles wat het Mediterraneo Marine Park te bieden heeft. Ook kan er genoten worden van vele andere prachtige dieren zoals papegaaien, pelikanen, leguanen, zeeleeuwen en nog veel meer… Het hele jaar door zijn er tal van evenementen en dagelijks worden er presentaties en shows gegeven. Het park is 7 dagen per week , het hele jaar door geopend. Hoewel de dolfijnen de grote sterren van het park zijn, is ook de zeeleeuwenshow een publiekstrekker.

Het is een heerlijk dagje uit voor jong en oud, gelegen naast Splash & Fun waterpark in Bahar ic-Caghaq aan de zee.

Zo… ik kan zwemmen met dolfijnen van mijn lijstje afhalen. Volgende stap… Skydiving!

Autheur: Adam Claffey