Ik probeer te beslissen welk hotel/spa in Malta mijn voorkeur heeft. Ik weet dat mijn vrouw zal genieten van een verwenweekendje en om eerlijk te zijn, ik ben er ook niet vies van!

Spa Treatment Malta
Afgelopen jaar ging rond deze tijd ons koffiezetapparaat stuk. Dit kon niet op een beter moment gebeuren! Ik rende naar een van de vele elektronicawinkels en kocht een gloednieuw apparaat voor een bakkie leut (veel beter dan de vorige) , pakte het in en presenteerde het een paar dagen later aan mijn vrouw als verjaardagscadeau. Voor een tijdje kon ik niets verkeerds doen.

Dit jaar heb ik geen geluk gehad en draaiden mijn hersenen overuren voor cadeau-ideeën. Aan ons appartement mankeerde of ontbrak niets, dus hier werd ik dit jaar niet veel wijzer van. Maar plots, alsof er een gloeilamp in mijn hoofd aansprong, besloot ik om weekendjes weg te bekijken. En waarom niet? Ze verdient het om eens lekker verwend te worden.

Dus Parijs? Rome? Een Caribische cruise? Klinkt allemaal geweldig; maar het is moeilijk voor mij om rond deze tijd van het jaar weg te gaan uit Malta. Iedere ochtend worden we wakker met een stralend zonnetje aan de lucht, helder blauwe luchten en zinderende temperaturen. Met diverse luxe hotels in zowel Malta als Gozo om uit te kiezen, is het geen straf om toerist te zijn in de Maltese archipel.

Dit brengt mij tot waar ik nu ben. Ik probeer een beslissing te nemen over de diverse hotel / spa-arrangementen die beschikbaar zijn op de Maltese eilanden. Om te zeggen dat we verwend zijn, is een understatement . Ik weet dat mijn vrouw zal genieten van een verwenweekendje en om eerlijk te zijn, ik ben er ook niet vies van!

De eerste plek die ik vond op mijn zoektocht was Le Méridien St Julian’s Hotel and Spa. De Lotus Spa is ontworpen in een moderne Balinese stijl, biedt een scala aan schoonheidsbehandelingen, massage technieken en andere verjongende genoegens voor ons om van te genieten. Met de verschillende pakketten aangeboden pakketten voor spa-behandelingen en een hotelkamer-aanbiedingen, wist ik dat ik in de buurt van een geweldig verjaardagscadeau kwam.

Het volgende resort was een aanbeveling van een vriend: Myoka 5 Senses bij Hilton Hotel Malta. Ontworpen om alle zintuigen te prikkelen, biedt deze spa een luxe mix van exotische culturen, tradities en technieken uit de hele wereld, waaronder Bali, Tibet, Polynesië, Japan, Marokko en Thailand. Met het uitgebreide menu van behandelingen was ik dik tevreden!

In mijn zoektocht door spa’s in Gozo kwam ik uit bij het luxueze Kempinski Hotel. De Kempinski Spa ligt in een rustige omgeving en biedt een biedt een ervaring die is geïnspireerd door de verandering van de seizoenen, in combinatie met een opvallende Europese flair, oosterse Hammam ervaringen en authentieke Indiase Ayurveda. Het Kempinski Spa Discovery pakket biedt twee nachten vol pension met een uitgebreid ontbijtbuffet, een rug-en nekmassage van 30 minuten en korting op eventuele verdere behandelingen.

Tot slot kwam ik uit bij Fortina Spa resort. Een resort voor alleen volwassenen (behalve met Kerst en Pasen). Hier vindt men de eerste Therapeutische Spa Slaapkamers ter wereld, evenals de eerste Wellness Verjonging Kamers in Europa. In de Spa slaapkamers staat een therapeutisch bad met zeven verschillende behandelingen en tweepersoons stoomcabines. Mocht dit nog niet genoeg zijn, kunnen ook schoonheidsbehandelingen en gespecialiseerde behandelingen geboekt worden en is er een kliniek voor fysiotherapie, Chinese geneeskunde en een scala aan andere behandelingen .

Aan keuze geen gebrek…

Autheur: Adam Claffey