Het geluid van hedendaagse volksmuziek met Kantilena en Stalko

Volksmuziek in Bottegin Palazzo Xara

Malta staat bekend om zijn nogal aparte geluiden. Toen een vriend voorstelde om een avond van hedendaagse volksmuziek bij te wonen op de Bottegin Palazzo Xara in Rabat, hoefde ik geen moment na te denken.


Het is niet de traditionele folksound maar folk omgetoverd tot hedendaagse muziek. De twee bands Kantilena en Stalko maken al jaren furore in de lokale muziekscene. De warme klanken van Stalko creëren een mooie mix van moderne en volwassen nu-folk, terwijl Kantilena dichterbij de roots van de traditionele Maltese folk blijft, met een meer eigentijdse twist.

Het is niet de eerste keer dat ik beide bands live mag meemaken. Na het zien van beide bands vorig jaar, is hun muziek in een jaar tijd een stuk volwassener geworden.. Hun aangrijpende muziekstijl geeft de bands een bepaalde klasse, maar roept tegelijkertijd ook emoties op. De muziek blijft echter vooral opbeurend en intrigerend.

De sfeer die avond was geweldig in het oude Bottegin Palazzo Xara. De wijn werd goed gedronken en de muziek zorgde voor echte, ouderwetse gezelligheid.

De avond werd afgesloten met een ontspannende wandeling door Rabat en Mdina.

Autheur: Adam Claffey