Rock the South in ZION – geniet met mij mee!

Zion

Sinds ik naar Malta verkast ben, heb ik regelmatig geruchten gehoord van het wilde nachtleven in het zuiden van het eiland. Dat was tot de dag dat ik een klein barretje in St Thomas Bay in Marsascala binnenliep.

De ligging van Zion is prachtig naast de zee en leent zich uitstekend voor een tweedaags rockfestival genaamd Rock the South. Binnen- en buitenlandse bands brengen verschillende muzieksoorten ten gehore. Enkele van de stromingen zijn: Indie, Alternative, Punk en Rock. Dit jaar mocht Malta voor het eerst het Franse rockduo Come verwelkomen op een van de vele podia op het eiland. Een terugkerende, graag geziene gast is de Italiaanse band AIM. De Maltese band Cable35 lanceerde dit jaar tijdens het festival hun nieuwe cd.

De chill out area en de acoustic stage geven andere optredens de kans om voor een groot publiek op te treden. Op het hoofdpodium spelen Dj’s Davide Zane en Michael Bugeja de elektronische sterren van de hemel.

Dit festival is een geweldige gelegenheid voor plaatselijke bands om aan populariteit te winnen. Enkele nieuwe namen dit jaar zijn: No Snow/No Alps, Bletchley Park, Dripht en Bark Bark Disco. Met zo veel keuze is het helaas onmogelijk om alle bands de eer te geven die zij verdienen, omdat het zeezicht mijn aandacht wist af te leiden van het muziekfestijn 😉

AuteurSabine Jung