Patches is het walhalla voor liefhebbers van snuisterijen en handwerk. Met meer dan veertig kraampjes is Patches een grote verzameling van handwerklieden in de Maltese hoofdstad.

Ambachtelijk gemaakte spullen op Patches Fair

Liefhebbers van ouderwetse en handgemaakte prullaria, verheugd u! Patches is het walhalla voor liefhebbers van snuisterijen en handwerk. Patches werd in 2010 voor het eerst georganiseerd en kunstenaren, ontwerpers en ambachtslieden komen sindsdien ieder jaar samen op deze markt om hun ontwerpen aan de man te brengen die Maltese vakmanschap weet te waarderen.

De lente-editie van Patches vindt in april plaats en wordt georganiseerd in Magazino Hall, te Valletta Waterfront. Het warme weer biedt de ultieme gelegenheid om erop uit te trekken.  De kraampjes bieden een wijde variatie aan spullen aan, zoals ambachtelijke producten tot juwelenen, keramiek, handgeverfde producten en cupcakes. De Magazino Hall geeft een extra dimensie aan dit magnifieke evenement.

Met meer dan veertig kraampjes is Patches een grote verzameling van handwerklieden in de Maltese hoofdstad. Het hoofddoel van Patches is niet alleen een leuke markt te creëren maar marktlieden hun waar aan de man brengen, maar om hedendaagse kunstenaars een podium te geven om hun kunstwerken tentoon te stellen en hun passie en liefde voor hun werk te delen.

Het was een waar genoegen om al deze ambachtslieden bij elkaar te zien en te ontmoeten. Het gaf ons bezoekers de kans om vragen te stellen en te leren waar hun passie vandaan komt.

Ik kreeg een goed inzicht in de Maltese cultuur bij het struinen langs de kraampjes. Onder het genot van heerlijke cupcakes kwam ik in contact met verschillende kunstenaars en mijn zondagmiddag was een geslaagde.

Meer informatie over het aanstaande evenement kan hier gevonden worden: https://www.facebook.com/events/3159228118744

Auteur: Sabine Jung