De Malta International Air Show is een van de grootste outdoor evenementen in Malta en is met recht een immens populaire happening voor het hele gezin.

The Malta International Air Show

Ik ben al een uur wakker nu en de zon schijnt door de gordijnen. De koffie ruikt vers en mijn vrouw ligt nog altijd in bed… Het weekend staat voor de deur en ik ga op zoek naar enkele evenementen in Malta. 

Ieder jaar in september wordt op Malta International Airport de Malta International Air Show, gehouden. Dit is zonder twijfel het grootste outdoor evenement van het jaar in Malta voor het hele gezin. In 2013 werd het evenement gehouden op 28 en 29 september.

De Malta International Air Show wordt al meer dan 19 jaar georganiseerd en ieder jaar is de show nog spectaculairder dan het voorgaande jaar. Ieder jaar is de show ook weer een unieke gelegenheid om speciale vliegtuigen in actie te zien, zoals Israëlische F-15 en F-16’s, Italiaanse F-104s en Do-228, US Navy F -18s, Tornados, B-52, Spitfire en Hurricane. Ook doen ieder jaar weer gerenommeerde Europese stuntteams mee aan de show, zoals de Red Arrows, Patrouille de France, Frecce Tricolori en nog veel meer.

Meer dan 200 vrijwilligers, 600 lunchpakketten en twee kilometer hekwerk worden ieder jaar ingezet om de vliegshow in goede banen te leiden. Het is blijkbaar het meest gefotografeerde evenement van de Maltese eilanden, wat ik me best kan voorstellen. Ik zal ook zeker mijn camera meenemen!

De kaartjes kunnen ieder jaar bij alle McDonald’s restaurants in Malta & Gozo gekocht worden, of bij Avantech in San Gwann. Kosten zijn € 10 voor volwassenen in de voorverkoop, of € 12 op de dag zelf. Kinderen onder 14 mogen gratis naar binnen.

Autheur: Adam Claffey