Varen in Comino. Comino is een vrijwel onbewoond en rustig eiland tussen Malta en Gozo.

Varen in Comino

Comino is een vrijwel onbewoond en rustig eiland tussen Malta en Gozo. Er leven slechts vier mensen permanent op het eiland en vandaag de dag is het eiland vooral bekend als vogel- en natuurreservaat. Er zijn geen tunnels, bruggen of vliegvelden op of naar Comino, dus de enige manier om voet aan wal te zetten is per boot.

Tot op heden was ik nog nooit op Comino geweest. Iedereen raadde mij echter aan om naar dit kleine eilandje te gaan, omdat ‘de Maltese ervaring zonder een bezoek aan Comino niet compleet is’.

Hoewel het eiland echt piepklein is (2,5 bij 1,5 kilometer), is het de ideale bestemming voor een dagje lekker ronddobberen op het water… en vooral doen waar je zin in hebt!

Dus, vandaag is de grote dag: Ik ga naar Comino! Probleem is echter… ik heb geen boot. Met mijn bord cornflakes op schoot duik ik achter mijn laptop en ga op zoek naar maritieme oplossingen.

Gelukkig voor mij zijn er iedere dag, de hele dag door, boottochten te boeken naar Comino. In feite zijn er best wel wat mogelijkheden. De boten die naar Comino varen komen in alle soorten, maten en prijsklasses, met allen een ding gemeen: een dagje lekker eruit op het water. Ook zijn er verschillende watertaxi’s en cruises die voor een schappelijke prijs groepen mensen naar het eiland varen.

Comino staat bekend om het prachtige, heldere water om het eiland en dan vooral de Blue Lagoon. Woorden kunnen de pracht van het azuurblauwe, heldere water van dit stukje paradijs op aarde niet beschrijven en het spreekt voor zich dat een bezoek aan de Maltese eilanden niet compleet is zonder een bezoek aan de Blue Lagoon. Let wel, in de weekenden is het vrij afgeladen op het strand van Comino, omdat veel Maltezers in hun weekend het blauwe nat oversteken voor een dagje Comino, dus als je de mogelijkheid hebt om tijdens de week te gaan, kan ik dat ten zeerste aanraden!

Stel je toch eens voor hoe heerlijk het moet zijn om lekker de hele dag op een boot weg te zijn, genietend van de zon en onderweg naar een prachtig eilandje in het midden van de Middellandse zee. Klinkt heerlijk he? In Malta en Gozo kunnen deze, en nog veel meer dromen werkelijkheid worden!

Lees hier alles over Comino

Autheur: Sabine Jung