Live-muziek in Malta: The Velts and Violent Violets. Lees er hier meer over!!

The Velts in Coach and Horses

Als trouwe muziekfan was mijn verhuizing naar Malta tevens een afscheid van een actieve muziekscene in mijn thuisland. Deze zorgen bleken al snel ongegrond. Afgelopen weekend bewees een klein barretje in Msida, de Coach and Horses, dat ik mij verkeken had op de lokale muziekindustrie.

Ik was bij een optreden van de lokale, alternative band The Velts and Violent Violets en ik kwam zo in aanraking met de plaatselijke indie-scene. The Velts waren de eerste band op het podium. Hun post punk gitaarstyle kon mij bekoren en de rest van het publiek was het duidelijk met mij eens. Het was de perfecte support en opening act voor de stukken somberdere klanken van de Violent Violets.

Met hun amper achttien jaren oud, wisten de Violent Violets de Coach & Horses goed vol te krijgen. Hun muziekstijl gaf hun jonge leeftijd ook niet weg. De zware en donkere stijl wist mij het hele concert in hun greep te houden.

Tussen de twee bands door, speelde een dj wiens set tot in de vroege uurtjes duurde. Hoewel Malta een klein land is, de muziekscene op dit eiland is dit zeker niet! In tegendeel zelfs; de muziek floreert hier volop. De Coach & Horses heeft bijna dagelijks een live programma en deze bar is slechts een van de vele venues waar lokaal talent hun stem of instrument kan laten horen..

Laat je niet wijs maken dat er alleen maar gefeest kan worden in Paceville of St Paul’s Bay. Dit barretje halverwege Valley Road in Msida biedt een gezellige drinkgelegenheid met goede live-muziek.

Autheur: Sabine Jung