Weer

weather in MaltaHet weer in Malta

Het Maltese weer wordt sterk beïnvloed door het mediterrane klimaat. Dit betekent warme, droge zomers en milde, natte winters. De gemiddelde temperatuur door het jaar heen is een aangename 18 °C, met in januari een iets lagere temperatuur van 12 °en in juli en augustus de warmste maanden, waarbij het kwik oploopt tot 30 °C.

Tijdens de lange zomerdagen gaan warme temperaturen vaak gepaard met een milde zeebries. De nachten zijn daardoor ook aangenaam, met temperaturen tussen de 20 °C en 30 °C.

De herfsttemperaturen zijn vrij aantrekkelijk. Wanneer eind oktober, begin november het warme zomerweer begint af te nemen, daalt de temperatuur tot halverwege de 20 °C. Daardoor is de herfst een heerlijke periode om het eiland te bezoeken, als je het tenminste niet erg vindt om af en toe een regenbui tegen te komen.

De winter zet langzaam in, waardoor Malta de ideale bestemming is om aan de kilte en de sneeuwstormen van Europa te ontsnappen. De temperatuur in december blijft meestal net onder de 20 °C, terwijl januari en februari de koudste maanden van het jaar zijn. Met temperaturen die zelden onder de 10 °C komen en een zon die tijdens de winter gemiddeld 5 tot 6 uur schijnt, is Malta het hele jaar door een goede bestemming.

De lente is de ideale tijd om de eilanden te bezoeken als je de zomerse hitte of de regenval van de winter wilt vermijden. De lente biedt het beste van beide werelden. Er valt weinig neerslag en de temperatuur is aangenaam.

Malta is het hele jaar door de ideale vakantiebestemming door zijn warme zomers en milde wintertemperaturen. Als je op zoek bent naar een bestemming met de juiste weersomstandigheden, dan biedt Malta je de juiste reden om je koffers te pakken en uit te kijken naar het genot van de warme zon.

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!