Vervoer

Ondanks hun kleine omvang, beschikken de Maltese eilanden over een uitgebreid openbaar vervoer systeem, dat betrouwbaar is voor zowel inwoners als toeristen. In het verleden werd er vooral gebruik gemaakt van trein- en tramwegen, maar in de afgelopen decennia zijn de bussen uitgegroeid tot de belangrijkste vorm van transport. 

Dankzij goedkope en regelmatige diensten naar veel delen van Malta en Gozo, inclusief de belangrijkste plaatsen in Sliema en Valletta, kiezen inwoners en toeristen graag de bus om rond het eiland te reizen. De nieuwe dienst maakt gebruik van een nieuwe vloot van moderne bussen, voorzien van airconditioning. De bussen bieden een efficiënt en voordelig vervoer en hebben een uitgebreid netwerk over het gehele eiland.

Tot juli 2011 trokken de typische Maltese bussen veel toeristen naar het eiland, vanwege hun unieke karakter. Deze bussen, vaak gezien als een icoon van het eiland, werden door hun eigenaren persoonlijk ingericht en aanpast, waardoor geen bus hetzelfde was.

Het nieuwe systeem komt met veel voordelen. Het biedt reistijd-informatieschermen, verbeterde bushaltes en nog veel meer overstapmogelijkheden. Met veel bushaltes vlakbij de hotels, is het relatief gemakkelijk om met de bus bij uw bestemming aan te komen. 

Airport Express

Vier bus express diensten - X1, X2, X3, X4, X5 en X7 - zijn beschikbaar om u direct van en naar het vliegveld te brengen. Bagage kan meegenomen worden in de volledig uitgeruste bus.

Gozo Bus Routes

Gozo is voorzien van 10 bus routes, die elk uur in iedere richting rijden. De enige uitzondering is de 301 lijn tussen Victoria (Rabat) and Mgarr, het havendorp waar de Gozo ferry aanmeert. Deze dienst rijdt elke 30 minuten. De busdiensten zijn iedere dag van de week hetzelfde, zowel in de winter als in de zomer.  

Gozo Ferry

Gozo is gemakkelijk te bereiken vanaf Malta. Een regelmatige ferry dienst vervoert passagiers en hun auto's tussen Malta en Gozo. De reis duurt ongeveer 25 mintuen.   

Lees alles over de busroutes in Malta op de officiële website van overheidsinstantie voor openbaar vervoer.

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!