Hulpdiensten

In Malta vind je medische zorg in zowel openbare ziekenhuisen als privéklinieken. Beide bieden een uitstekende kwaliteit. De ziekenhuizen worden ondersteund door een uitgebreid regionaal netwerk van gezondheidscentra, die ervoor zorgen dat je altijd in de buurt van een arts bent, mocht er iets gebeuren. 

Er wordt doorgaans niet van reizigers verwacht om een vaccinatiecertificaat mee te nemen als ze Malta bezoeken. Je wordt echter wel aangeraden, als je afkomstig bent uit een EU-lidstaat, om een Europese ziekteverzekeringskaart in je bezit te hebben. Dit is een gratis kaart, die je toegang geeft tot de gezondheidszorg tijdens je verblijf op Malta. Mocht je tijdens je verblijf medische zorg nodig hebben, dan krijg je die onder dezelfde condities en tegen dezelfde kosten als Maltezen. Tevens wordt aangeraden om een ziektekostenverzekering af te sluiten, die je de nodige financiële medische assistentie biedt. 

Bezoekers die bijzondere medische verzorging nodig hebben, moeten een medisch recept of een brief van de huisarts bij zich hebben, voor het geval dat ze tijdens hun verblijf medicijnen nodig hebben. 

Apotheken zijn over het hele eiland te vinden en zijn gedurende de gebruikelijke winkeltijden geopend. Let op: dit betekent dat veel van hen tijdens de middaguren sluiten, zowel in de zomer als in de winter. Op zondag zijn de apotheken op basis van een rooster geopend, van 9.00 uur 's ochtends tot 12.30 uur 's middags in Malta en van 7.30 uur 's ochtends tot 11.00 uur 's ochtends in Gozo. 

Openbare ziekenhuizen
Malta: Mater Dei Hospital, Birkirkara By-pass Birkirkara MSD 2090 Tel: ( 356) 25450000
Gozo: Gozo General Hospital, Victoria. Tel: ( 356) 21561600 Fax: ( 356) 21560881

Belanrijke telefoonnummers
De onderstaande lijst van telefoonnummers kan van pas komen tijdens je verblijf op de Maltese eilanden. 

Ambulance 196
Alarmnummer 112
Noodhulp per Helicopter 21244371
Noodhulp per Patrouilleboot 21238797
Brandweer 199
Gozo Channel Co. Ltd 21556114
Ziekenhuis – Gozo 21561600
Ziekenhuis – Malta 25450000
Politie 191
 Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!