Valuta

De Euro

Malta heeft zijn eigen munteenheid gehad in de periode van 1972 tot 31 december 2007. In 2008 zijn ze overgestapt naar de Euro. Elk Eurozone land heeft zijn eigen verschillende ontwerpen voor zijn munt. De Maltese munt heeft drie eigen verschillende ontwerpen. 

De € 0.01, € 0.02 en de € 0.05 munten tonen een beeld van een altaar van de 'Mnajdra megalithic' tempels. De € 0.10, € 0.20 en de € 0.50 munten hebben het wapen van Malta en de € 1.00 en de € 2.00 munten laten de 'George Cross' zien. 

Banken zijn meestal open tot in de vroege namiddag van maandag tot en met vrijdag en tot de middag op zaterdag. Sommige banken werken meer uren, maar openingstijden in de zomer en winter kunnen verschillen. Internationale bankkaarten, zoals Visa, American Express, Diner's Club en Mastercard worden geaccepteerd. Buitenlandse valuta kunnen gemakkelijk worden ingewisseld bij de wisselkantoren. 

Banken, geldautomaten (ATM) en wisselkantoren zijn overal op het eiland te vinden. De meerderheid van de winkels en restaurants accepteren betalingen in bepaalde internationale valuta, daarnaast accepteren bijna alle winkels en restaurants internationale creditkaarten.

Pinpassen worden ook door de geldautomaten geaccepteerd, op voorwaarde dat uw bank haar akkoord heeft gegeven om uw kaart internationaal te gebruiken. Reischeques kunnen ook worden ingewisseld bij de erkende instanties. Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!