De Maltese eilanden

De Maltese eilanden

Met meer dan 7000 jaar aan geschiedenis, verpakt in 300 vierkante kilometers kunnen de Maltese eilanden zich bogen op een rijke geschiedenis, vol met overblijfselen van grote heersers uit het verleden.

De eilandengroep bestaat uit een aantal bewoonde eilanden met als grootste Malta, Gozo en Comino. Maar in Malta vind je ook kleinere, onbewoonde eilanden, zoals Cominotto, Filfla, St Paul’s Island en Manoel Island.

De Maltese eilanden, gelegen in het hart van de Middellandse Zee, bieden een grote selectie aan prehistorische tempels, locaties met Romeinse ruïnes, Normaanse en Middeleeuwse gebouwen en barokarchitectuur. Deze schitterende en unieke overblijfselen uit de rijke geschiedenis van Malta injecteren de eilanden met een mix van cultuur, tradities en geschiedenis.

Dankzij de variërende landschappen en plaatsen vind je op de eilanden vele attracties, uiteenlopend van historisch,  religieus tot familie plezier. Veel zand- en rotsstranden en baaien sieren de Maltese kust, waardoor je gemakkelijk van een ​​verfrissende duik kunt genieten. Dit, in combinatie met het prachtige weer en het heldere water, zorgt ervoor dat Malta ook voor duikers en snorkelaars een waar paradijs is. 

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!