Gastronomische hoogstandjes in Malta

gastronomic delights in MaltaGastronomische hoogstandjes in Malta

Malta wordt sterk beïnvloed door de kustgebieden, waardoor de gerechten geserveerd worden met de essentie van de Middellandse Zee. Buitenlanders worden betoverd met eten dat doordrenkt is van aroma's en verleidelijke smaken. Maltezen staan bekend om hun oog voor gastronomische smaken.

Wanneer je alles omarmt wat Mediterriaans is, dan zullen olijven en knoflook het grootste gedeelte van het voedsel garneren. Dit, tezamen met een mix van een Italiaanse en Mediterriaanse keuken, zal je het water in de mond doen lopen.

Als je jezelf volledig wilt onderdompelen in de Maltese cultuur, probeer dan één van de plaatselijk favorieten, Fenkata (gestoofde konijn). Dit gerecht wordt gekookt in tomatensaus of in rode wijnsaus en is perfect gemarineerd met knoflook.

De meeste restaurants serveren soep als voorgerecht. Als je van soep houdt, dan is de meest gebruikelijke Minestra (Minestrone), een combinatie van groenten en bonen. De Kusksu (bonensoep) is ook een lokale favoriet.

Als je smaakpupillen gaan tintelen van verrukkelijke pastarecepten, dan is de Mqarrun il-Forn perfect voor jou gemaakt. Het is een combinatie van eieren, bonen of kippelever, overgoten met gesmolten kaas. Ravjul, geïnspireerd door de Ravioli, is een ander beroemd gerecht en wordt vermengd met schapenkaas.  

Andere gerechten die net zo smaakvol zijn en een prominente plaats innemen in de Maltese keuken zijn vlees, vis, pasta en verschillende verrukkelijke soepen. Maar vergeet ook de populaire varkensgerechten niet, zoals gegrild varkensvlees of gevulde flank.

Eenmaal Malta verlaten met pijn in het hart, zul je blijven verlangen naar de Maltese keuken. Als je liever de traditionale pastizzi en een kop koffie neemt op een zondagmorgen of Maltese brood bij het ontbijt, word je ook zeker overladen met goddelijke keuzes.Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!