Sliema - Verf de stad rood

2 september 2014

Sliema Arts FestivalDavid Walker - Sliema Straatkunst Festival

De zomer is in volle gang en met talloze mogelijkheden om te eten, zwemmen en zonnebaden gedurende de dag en speciale evenementen zoals Isle of MTV en sinds een paar jaar het fenomenale Malta Street Art Festival zorgen ervoor dat ik mij geen moment hoef te vervelen tijdens de zomermaanden in Malta. Mag ik hopen dat dit de beste zomer ooit wordt?

Ik ben de afgelopen weken stapel verliefd geworden op Sliema. De hele boulevaard stond in het teken van Malta Street Art Festival. Fantastisiche kunstenaars van over de hele wereld, zoals David Walker (Verenigd Koninkrijk), Tank (Duitsland) Mr Dheo (Portugal) en Sofles (Australië), om er maar een paar op te noemen, reisden af naar Malta om drie dagen lang hun kunst aan het Maltese publiek te tonen. Meer dan 200 vierkante meter aan muur zal gebruikt worden als speelterein voor de kunstenaars en zij mogen hier letterlijk hun creativiteit op los laten. Het mooiste is nog wel dat hun werken de hele zomer te zien zullen zijn. Iedere keer dat ik langsloop, ontdek ik wel weer iets nieuws of anders.

St Julian's en Paceville zullen vanaf nu iedere avond stampvol nachtbrakers zijn die genieten van de vele restaurants, pubs, bars en nightclubs. Mijn vrienden en ik houden wel van een wilde nacht af en toe, maar meestal zoeken we toch iets beschaafder. Voor de vrijdagavonden heb ik een stijlvolle strandtent gevonden in Sliema: Exiles Beach Club. Rond 19u30 kan hier al aangeschoven worden en mijn vrienden en ik komen hier samen, kletsen bij en genieten van de zonsondergang boven Balluta Bay. De cocktails hier zijn fantastisch, vooral de mojitos, en hun huis-DJ, DJ Digits en genodigde gasten, draaien hun eigen mix van verschillende stromingen. Ideale manier om het weekend in te luiden!

Een blik op mijn horloge vertelt mij dat ik weer veel te lang binnen ben blijven hangen vandaag. Het strand roept en het weekend staat om de hoek te wachten. Tot gauw, als ik jullie over mijn nieuwe avonturen mag vertellen. Lang leve de zomer!

Auteur: Sabine Jung


Top Blog Posts

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!