Enthousiast over Valletta 2018

30 januari 2013

Valletta, Malta

 

Toen ik tien jaar geleden voor het eerst Malta bezocht, werd ik verliefd op de stad Valletta. Er is iets vertederend en romantisch aan deze prachtige hoofdstad. Het is niet een typische hoofdstad. Er rijden maar weinig auto's door de straten van Valletta en het bezit niet de moderne architectuur waar andere hoofdsteden in Europa mee overspoeld zijn. Na maanden van intensieve voorbereiding en overleg, wordt Valletta eindelijk aangekondigd als de Europese Culturele Hoofdstad voor 2018. 

Ik was extatisch! Toen ik begin 20 was heeft Valletta mij vele dagen van plezier en entertainment bezorgd. Er is iets ongelooflijks magisch aan deze plaats, doordat Valletta erin is geslaagd de tijdloze look te behouden, zonder toe te geven aan de druk van moderniseren.  

Dit evenement zet niet alleen Malta in de Europese schijnwerpers, maar met de verfraaiing die Valletta momenteel ondergaat, zien we ook de totstandkoming van een spannend programma vol met evenementen met een Europese twist. Dit zal meehelpen aan de intrige en mysterie die Valletta uitstraalt, waarbij Valletta zichzelf blijft in een mix van intensieve geschiedenis die teruggaat tot 1530. 

Wanneer ik door de straten van Valletta dwaal, constateer ik dat elke straat mij een unieke geschiedenis vertelt, die mij terug in de tijd brengt. De overvloed aan cafe's en restaurants bieden een verscheidenheid aan gerechten van over de hele wereld. De straten zijn altijd bruisend en het is dus niet verwonderlijk dat Valletta deze titel gewonnen heeft. 

Soms neem ik de makkelijke manier om in Valletta te komen, namelijk de ferry vanuit Sliema. Het biedt een panoramisch en schilderachtig uitzicht op Valletta vanuit een totaal andere hoek. 

Klik hier: http://www.valletta2018.org/ voor de laatste nieuwtjes. 


Top Blog Posts

More posts by this author

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!