The three Cities | De Drie steden

Roeiwedstrijd in de Grand Harbour
Rondom de Grand Harbour in het zuiden van Malta, bieden drie ommuurde steden, beter bekend als The Three Cities - Vittoriosa, Cospicua and Senglea - een fascinerende blik op de maritieme geschiedenis van Malta. Als thuisbasis van de Ridders van St. John, kerken, grootse paleizen en imposante bastions, is de geschiedenis van The Three Cities misschien wel net zo rijk als die van de hoofdstad van Malta, Valletta.
 

Het gebied heeft een terechte plaats in de uitgestrekte geschiedenis van Malta opgeëist en wordt met de dag populairder. In The Three Cities hebben zich nu talrijke exclusieve restaurants, wijnbars, musea en een jachthaven gevestigd, waardoor het zeer aantrekkelijk wordt om hier te investeren in onroerend goed. 

Feestelijkheden benadrukken heilige dagen en festas worden in deze hoek van eiland gedurende het hele jaar gevierd. Tijdens Pasen worden beelden van de verrezen Christus door de drukke straten gedragen en krijgen toeristen een persoonlijke inkijk in de culturele and religieuze overtuiging van de Maltezen. 

Ieder stadje heeft zijn eigen specifieke aantrekkingskracht en zijn eigen karakter dat zich onderscheidt van andere plaatsen op het eiland. Vittoriosa is de thuisbasis van vele gerenommeerde ridders residenties, alsmede het Maritiem Museum, het folkloristisch museum en het Inquisitors Palace. Het huisvest ook verschillende artefacten en relikwieën van de ridders van St John.

Cospicua op zijn beurt is de thuisbasis van de indrukwekkende parochiekerk met een kapel vol met kunstwerken, terwijl Senglea gastheer is van twee verbazingwekkende kerken, namelijk St Philips en Onze Lieve Vrouw van de Overwinning. 

Laat de schoonheid van spannende shows en avonden bij kaarslicht je geheel in beslag nemen en je van straat tot straat meevoeren. Er rijden regelmatig bussen naar de Three Cities vanuit Valletta, maar ook met de auto of een rondvaart tour vanuit Valletta zijn de steden makkelijk te bereiken. 

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!