St Julians, het uitgaanscentrum

St.Julians, het uitgaanscentrum van Malta 
Het uitgaanscentrum van Malta, St Julian’s, ligt aan de kust en is zowel bekend onder inwoners als toeristen. Met voldoende hotels, chique restaurants en trendy nachtclubs in de wijk Paceville, is St. Julian's, vooral in het weekend, één van de meest populaire en drukst bezochte plaatsen door toeristen.

St Julian's ontstond als een schilderachtig dorp en was tot 300 jaar geleden nauwelijks bewoond. In een stroomversnelling naar het heden heeft deze plaats de titel van culturele en entertainment hoofdstad overgenomen van Valletta. Jonge mensen van over het hele eiland en de wereld komen in het weekend bij elkaar in deze drukke stad  om te genieten van de nachtclubs, de café's en de bioscopen die allemaal op loopafstand van elkaar liggen. 

Het gebied werd gebruikt als jachtgebied voor de ridders, die het vernoemd hebben naar de patroonheilige van de jacht, Raffaele Spinola. Deze prominente ridder bouwde zijn villa met een uitzicht op de kleine baai. Tot op heden draagt deze baai nog steeds zijn naam. Vandaag de dag bruist Spinola Bay en biedt veel meer dan alleen restaurants, café's en bars. 

Naast de aanwezigheid van verschillende hotels en uitgaansgelegenheden ligt in St Julian's ook een strand, dat strandliefhebbers uit heel Malta trekt. Omdat St Julian’s op loopafstand ligt van de naburige stad Sliema met haar winkelcentra, en op slechts een korte busrit van Valletta, is het, gezien de centrale ligging, een aantrekkelijke plek om te verblijven.

Openlucht restaurants, romantische wandelingen langs het strand maken van de baai een aantrekkelijke plek waar je heerlijk kunt vertoeven tijdens de hete zomermaanden. 





Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!