Mosta en haar Dome

Mosta Dome, de derde grootste niet ondersteunende koepel ter wereld
Mosta, een grote stad in het centrum van Malta, is verbonden aan een aantal lokale legendes. De stad wordt omringd door vele historische bezienswaardigheden, waaronder the Victoria Lines, die door het Britse Rijk gebouwd werden als afweermechanisme tegen een invasie over land vanuit het noorden. 

Het beschikt over de derde grootste niet ondersteunende koepel ter wereld en is gewijd aan de 'Assumption'.  De kerk, vooral bekend als de Rotunda of St Marija Assunta, werd bijna verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen een Duitse Luftwaffe bom de koepel van de kerk raakte, maar niet explodeerde. Twee andere bommen kaatste af op de koepel en belandden op het plein. Ook deze bommen explodeerden niet. Een replica van de bom is nu als gedenkteken van deze gebeurtenis in de kerk geplaatst. 

De kerk werd gebouwd tussen 1833 en 1871 op de plek waar een eerdere kerk stond. Hij werd ontworpen door Giorgio Grognet de Vasse, die de plannen had gebaseerd op het Pantheon in Rome.

Een andere beroemde attractie in Mosta is de Speranza Chapel, die vlak bij de Speranza Vallei te vinden is. De legende vertelt dat tijdens de Turkse invasie tussen 1760 and 1761, een jong meisje en haar broers en zussen de schapen aan het verzorgen waren. De broers en zussen konden ontsnappen, maar het kleine meisje rende niet snel genoeg, waardoor ze haar toevlucht moest zoeken in een grot, alwaar ze bad tot Onze Lieve Vrouw. Deze creëerde een spinnenweb voor de ingang van de grot waardoor de Turkse indringers haar daar niet zochten.

Er bestaan diverse andere verhalen en legendes, maar die zullen pas onthuld worden, wanneer je een bezoek brengt aan Malta!Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!