Mdina, de Stille Stad

De stille stad

Met haar smalle, geplaveide straatjes, gehuld in een waas van geheimzinnigheid, haalt Mdina je weg uit het heden en voert je terug naar het verleden. De oude hoofdstad van Malta, Mdina is bekend onder een aantal namen die gebaseerd zijn op haar heersers en de rol dat het gespeeld heeft over een tijdspanne van 4000 jaar. Vooral bekend als Citta Notabile (de nobele stad), een naam die de stad goed past, omdat het de thuisbasis was van de meest edele en waardige families van Malta. Sommige van deze families waren afstammelingen van de Normaanse, de Siciliaanse en de Spaanse heersers. 

Eenmaal terug in de tijd kom je in de kronkelende straatjes een verbazingwekkende mix van barok en middeleeuwse architectuur tegen, met prachtig versierde en bewaarde kerken, statige paleizen en versterkte muren, die van deze stad een openlucht museum maken. 

De tijdloze en klassieke weergave van de afgelopen eeuwen geven Mdina één van de meest opvallende ingangen naar de stad, samen met die van Rhodes en Pitigliano. Deze waardevolle eigenschappen van Mdina zorgen ervoor dat het verkeer slechts beperkt wordt toegelaten. Zo blijft het vanwege de zeer stille en rustige sfeer een stille stad vol met verborgen schatten, die je verleidt met haar allure. 

Mdina, gelegen op een top van een heuvel, is ook gastvrouw van een kathedraal, die tijdens een aardbeving in 1693 grote schade heeft opgelopen. De kathedraal werd in 1702 herbouwd door Lorenzo Gafa'. De vloer van de kathedraal is geplaveid en versierd met marmeren grafstenen, waarop details zoals het wapen van de bischoppen en van andere belangrijke leden van de kathedraal zijn weergegeven. 

Doordrenkt van luxe en adel, biedt Mdina toeristen een speciale ervaring die niet iedereen in zijn leven mag meemaken. Duik terug in de tijd en maak kennis met een klassieke stad. Mdina overtreft de verbeelding van haar bezoekers en blijft bevroren in een tijd van elegantie en tijdloze schoonheid. 


Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!