Wandelen door Rabat en Bahrija

Breng een bezoekje aan de magnifieke oude stad Mdina

Deze route is welbekend bij natuurliefhebbers die op zoek zijn naar ongerepte voorbeelden van de Maltese geologie, natuurlijke habitats en flora en fauna.​

Deze rondwandeling van ongeveer 10 kilometer werd populair door social media en de MTA. De tocht trekt door de pittoreske plaatsjes Rabat, Bahrija and Imtahleb.

Deze rondwandeling van ongeveer 10 kilometer werd populair door social media  en de MTA. De tocht trekt door de pittoreske plaatsjes Rabat, Bahrija and Imtahleb. 


Het vertrekpunt van deze wandeling is in Rabat, vlak naast de prachte oude stad Mdina . Ideaal vertrekt u vanuit het gebied genaamd 'Tal-Fiddien'. Dit gebied staat bekend om de omliggende groene velden die in de lente tot volle bloei komen, dankzij het zoetwater dat door de kalkstenen bodem stroomt. ‘Tal-Fiddien’ zal ook het aankomstpunt zijn van deze route. Een volledige kaart van de route kan hier gedownloaded worden .  Houd uw ogen open voor de volgende bezienswaardigheden:

  •  De 16e eeuwse St. Maarten kerk: De kerk werd gebouwd door Graaf Navarra en is tegenwoordig het middelpunt van folkore en religieuze activiteiten tijdens het feest van St. Maarten in november. Op 11 november krijgen alle kinderen een zak met nootjes en fruit, ter ere van het zware landbouwwerk en de het zaaien van de tarwe in de herfst.
  • Het ‘Qlejgha’ plateau: Dit halve-maanvormige kalkstenen plateau op 170 meter boven zeeniveau is zonder twijfel een van de spectaculairste bezienswaardigheden van Bahrija. Het plateau kan bereikt worden via een smal weggetje en biedt een prachtig uitzicht op de baai van Fomm ir-Rih. In het Bronzen Tijdperk was hier reeds een menselijke vestiging en er worden in dit gebied regelmatig archeologische vondsten gedaan (vooral potten en kruiken). Vlakbij het plateau kunnen ook megalieten bezichtigd worden (gedeeltelijk opgenomen in de veldmuren) en grotten met middeleeuwse huizen.
  •  Een spectaculair uitzicht op Filfla: Houd uw ogen tijdens een wandeling door het landschap van Bahrija open voor het onbewoonde eiland Filfla aan de zuidkust van Malta. Op dit eilandje stond ooit een 14e eeuws kerkje, maar dit werd helaas door een aardbeving verwoest. Tegenwoordig is het eiland een beschermd natuurgebied.
  •  Migra l-Ferha: Net buiten Imtahleb ligt het gebied Migra l-Ferha, waar men kan genieten van een wijd uitzicht over de zee en op een heldere dag zelfs GozoVolgens de legende zette Graaf Roger hier in 1040 voet aan wal en verjoeg de Arabieren uit Malta, om het eiland vervolgens toe te laten treden in het Koninkrijk van Sicilie.
  •  Wied il-Buzbiez: De naam betekent letterlijk 'de Vallei van de Venkel' en de vallei doet die naam eer aan! Overal hangt de verleidelijke geur van venkel. In de Griekse mythologie werd dit kruid door Prometheus gebruikt om vuur te stelen van de goden.


Zowel het begin- als eindpunt van deze tocht kan per openbaar vervoer bereikt worden. De route is over het algemeen goed begaanbaar, maar er dient natuurlijk opgepast te worden tijdens wandelingen langs of over de rotswanden. Vooral in de wintermaanden kan er een stevige wind staan. Standaard wandeluitrusting is voldoende voor deze route, maar wandelstokken kunnen nuttig zijn om de knieën te ontlasten.

Rabat to Bahrija Malta

Afbeelding van MTA

Wist u dat?

  • Wist je dat de koepel van de Xewkija Kerk veel groter is dan die van de St Paul's Kathedraal in Londen?

     

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!