Wandelen in Selmun

Selmun Palace

Vanaf het Selmun Palace in Selmun begint een fantastische wandelroute, met als eindpunt 'l-Ahrax', alwaar genoten kan worden van een schitterend uitzicht.​

Selmun is een landelijk gehucht, vlakbij Mellieha. Het dorpje kan eenvoudig per openbaar vervoer bereikt worden en het terrein verleent zich uitstekend voor wandelen, kamperen of zwemmen.

Het gebied staat vooral bekend om het imposante Selmun Palace met uitzicht over de Mistra vallei en is een goed beginpunt voor een wandeling. Het paleis is gebouwd in barokstijl en dateert uit de 18e eeuw. Het werd oorspronkelijk gebruikt door de Ridders van Malta als jachthuis. Op de volgende website is een virtuele rondleiding in 360 graden te bekijken.

Vanaf het paleis loopt een goed begaanbaar pad langs de Mgiebah-vallei en de St. Paul eilanden. Deze eilanden aan de noordoostelijke kust van Malta zijn al tientallen jaren onbewoond en volgens de legende was het hier dat de apostel Paulus schipbreuk leedt. Naast het aflopende pad liggen enkele boerderijen, waarvan enkele al verschillende generaties van dezelfde familie zijn en waar volop landbouw wordt bedreven.

De route gaat verder langs een klif die onder de naam 'l-Ahrax' bekend staat. Naast deze klif ligt Selmun Baai. Deze rotsformaties worden sterk geassocieerd met de vestigingstorens die de Ridders van Malta als uitkijkposten bouwden. De twee dichtstbijzijnde torens zijn ‘Ta’ Ħoslien’ of ‘Aħrax Tower’ (ook wel de Witte toren genoemd) en ‘Għajn Ħadid’. Deze twee torens werden in de 17e en 18e eeuw gebouwd door Grootmeester De Redin en verkeren vandaag de dag nog altijd in uitstekende conditie. Op volgende link kan een korte 3D-reconstructie van de ‘Aħrax Tower’ bekeken worden . Een volledige geschiedenis van beide torens kan hier gelezen worden.

Langs de kustlijn verandert het grillige karakter van de rotskust voortdurend. Er liggen verschillende stranden, maar ook verschillende heide-achtige terreinen met interessante flora en fauna. De eminente zandduinen in het kustgebied rondom de Witte Toren zijn echter de grootste publiekstrekker. Ook van Selmun Bay (of 'Imgiebah') kan een 360 panorama bekeken worden . Dit stukje Malta mag zeker niet ontbreken bij uw bezoek.Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!