Wandelen in Comino

Wandelen in Comino

Het is ongelofelijk hoe een eiland van amper 3,5 vierkante kilometer zoveel mooie wandelingen kan bieden. Comino is al jarenlang een locatieplek voor filmmakers, poëten en wandelaars.

Een reis naar Comino zal altijd met een bootreis beginnen. Vertrekpunten naar Comino liggen zowel in Malta als Gozo en geplande trips kunnen geboekt worden bij de twee grootste aanbieders van de Maltese eilandenUnited Comino Ferries of Ebsons. De bootreis duurt ongeveer 20 minuten en is alles behalve vervelend, met een prachtig uitzicht op de Maltese eilanden.

Vlak voorbij de Blue Lagoon loopt een pad omhoog naar een mooi panoramisch uitzicht van het hele eiland. Er lopen vele slingerweggetjes over het eiland die allen uitkomen bij de zee met prachtige uitzichten op de grillige kalkstenen rotsen. Hier beginnen veel mensen aan hun wandeling rondom Comino.

Het eiland is in principe onbewoond, dus er zijn geen auto's of andere vervuilende factors op dit eiland. Voor de totale duur van deze wandeling wordt ongeveer vier uur gerekend. Houd de volgende zaken in de gaten tijdens de wandeling:

  • De Crystal Lagoon: een minder bekend water dan de Blue Lagoon, maar met minstens zo mooi smaragdgroen water.
  • Saint Mary’s Tower: een zeventiende-eeuwse vestiging van de Ridders van Malta, welke gebruikt werd om de kustlijn te verdedigen en de zee te overzien voor buitenlandse invallers.
  • Komijnzaad: Een specerij die in overvloed gevonden kan worden op Comino. Het eiland is dan ook vernoemd naar deze specerij.
  • San Niklaw Bay: Vlakbij het Comino Hotel (het enige hotel van het eiland) ligt deze prachtige baai, waar vele watersportactiviteiten geboekt kunnen worden.
  • Tamarisk en naaldbomen: Vooral in het noordoosten van het eiland zijn deze bomen zeer talrijk.

Voor wandelingen in Comino worden stevige bergschoenen aanbevolen, omdat het terrein zeer ruw en rotsachtig is en er weinig echte wegen zijn te vinden. Neem in de zomer voldoende water mee en denk aan zonnebrandcrème. Vergeet uw camera zeker niet, want de wandeling voert u langs enkele prachtige bezienswaardigheden.

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!