Wandelen in Malta met kinderen

Wandelen met kinderen

Malta heeft een prachtig landschap dat zich uitstekend leent voor wandelingen met kinderen.

Dankzij de verschillende afstanden in Malta kunnen ouders eenvoudig een wandeling plannen met hun kroost.

Net zoals bij iedere andere sport, moet ook bij wandelen met een aantal zaken rekeningen gehouden worden.

1.     Weer: Malta mag zich met trots beroepen op perfecte weersomstandigheden voor wandelingen . Het weer is het hele jaar door warm en stabiel en typisch voor het Middellandse-Zeegebied. De temperatuur in de zomermaanden kan behoorlijk oplopen, maar de wintermaanden daarentegen zijn zacht. Neem altijd water mee als u gaat wandelen (vooral in juli en augustus), omdat uitdroging een veelvoorkomende reden is voor moeheid en mogelijke blessures.

2.     Uitrusting: Net als bij andere sportactiviteiten zorgt de juiste uitrusting voor een comfortabelere ervaring. De belangrijkste twee zaken om in gedachten te houden zijn: zonnebrandcrème als u langere tijd in de zon loopt en goed schoeisel voor langere afstanden. Lees hier ons artikel voor uw wandeluitrusting in Malta.
 

3.     Plannen: Bereid de route goed voor als u gaat wandelen met kinderen. Kies voor een niet te lange of zware route. Bereken afstanden altijd met de capaciteiten en snelheid van de langzaamste loper van de groep. Voor een rustige, goed begaanbare route raden wij onze Rabat walk of onze Buskett walk aan. Neem regelmatig pauzes en laat de kinderen onderweg genieten van het uitzicht en het moois dat u tegenkomt.

4.     Onderwijs: Probeer waar mogelijk enige kennis op te doen van de omgeving waar u gaat wandelen. Zo kunt u voorkomen dat u voor ongewenste verrassingen komt te staan, of belangrijke bezienswaardigheden mist. Met enige voorbereiding kunnen de kinderen gedurende de wandeling ook een en ander leren. Natuurlijk kunt u ook meelopen met een wandelgezelschap van een van de vele Maltese organisaties.

5.     Baby's of zeer jonge kinderen: Het is af te raden om kinderen jonger dan vier jaar oud mee te nemen op langere expedities. De voorkeur gaat dan uit naar activiteiten in een enkele buitenlocatie. Als de kinderen nog in een kinder- of wandelwagen zitten, dient u voor goede bescherming tegen de zon te zorgen en in de koudere maanden voor warmere kleding.

Kinderen houden van tekenen en Malta heeft voldoende inspiratiebronnen. Breng daarom kleurpotloden en voldoende papier mee en geef uw kinderen de creatieve vrijheid tijdens de wandeling. Het is verbazingwekkend hoe prachtig kinderen de mooie kleuren van Malta naar boven brengen.


Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!