Wandelverenigingen in Malta

Wandelen en trekken in Malta

In Malta zijn verschillende wandelgroepen die toeristen van harte uitnodigen om aan te sluiten bij een van de vele georganiseerde wandeltochten. Zo kan eenieder optimaal genieten van al het moois wat de Maltese eilanden te bieden hebben.

Met dank aan het milde klimaat en het diverse landschap presenteert Malta zichzelf als een buitengewoon geschikte vakantiebestemming voor wanderlaars . Om deze reden zijn er vele wandelgezelschappen te vinden op de Maltese eilanden, zodat ook mensen nieuw op Malta kunnen genieten van al het natuurschoon van de Maltese archipel. 

Een van de populaire wandelverenigingen is de Ramblers Association of Malta . De vereniging werd opgericht door enkele wandelliefhebbers ter promotie van een gezonde levensstijl en ter bescherming van Maltese landschap. Er is ook een blog van deze organisatie die regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe routes en evenementen. De website bevat ook de meeste bestaande wandelroutes en tips over bezienswaardigheden zoals rotsformaties aan de kust en wandelingen op het platteland.

Nature Trust (Malta) is een andere organisatie die wandelen in Malta promoot. In 1962 werd deze vereniging reeds opgericht en tegenwoordig maken ze deel uit van het Wereldnatuurfonds (WWF). De organisatie is een actiegroep die zich hardmaakt voor legale bescherming van de flora en fauna van Malta en is actief in het beheer van enkele van de mooiste routes op de Maltese eilanden, waaronder: Wied Ghollieqa Nature Reserve, Ballut Nature Reserve, Xrobb l-Ghagin Nature Park, Pembroke Garigue Natura 2000, Majjistral Park en Marsaxlokk Nature Park.

De Maltese regering heeft ook een nationaal sportscommittee opgericht, ‘Kunsill Malti ghall-iSport’, welke het hele jaar door regelmatig wandeldagen organiseert. Deze evenementen (georganiseerd in samenwerking met de MEHFA - zie hieronder) hebben als doel de gezondheid te verbeteren en obesitas te verminderen. Op deze link kan een wandelkalender gevonden worden.

De Malta Exercise Health & Fitness Association (MEHFA) werkt samen met bovenstaande overheidsinstelling en richt zich op de kortere wandelingen (20 tot 60 minuten) in verschillende delen van het eiland. 

Een van de oudste wandelverenigingen van het eiland is de Malta Geographical Society, opgericht in 1943 tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Gezelschap organiseert iedere maand (op zaterdagen en woensdagen) wandelingen, lezingen en seminars. Alle wandelingen zijn extreem populair en worden geleid door een van de leden van het gezelschap, vaak een geoloog. 's Zomers organiseren ze ook nachtelijke wandelingen, wat een nieuwe dimensie aan de tochten geeft. 

 


Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!