Marathons in Malta

Marathons in Malta

Bent u een liefhebber van wandelen, joggen of hardlopen? Dan heeft Malta ongetwijfeld een of meerdere marathons voor u!

Marathons in Malta verrassen buitenlandse deelnemers door het lekkere, zonnige klimaat in de wintermaanden. Daarbij komt dat de wedstrijden dwars door historische gebieden trekt en het uitzicht van tijd tot tijd adembenemend is. Kortom, de marathons in Malta bieden deelnemers meer dan een sportieve uitdaging.

De Malta Marathon is een jaarlijks evenement waar deelnemers in drie categorieën deelnemen: de volledige marathon, halve marathon en walkathon.

De volledige marathon is logischerwijs de zwaarste beproeving van de drie tochten en begint in Mdina. Vervolgens trekt de route door Rabat, Mtarfa, Ta’Qali, Mosta, Attard, Pieta, Gzira met de finishlijn in Sliema. De lengte van de route is 42 kilometer en is alleen aan te raden voor de gevorderde atleet. Het verschil in hoogte tussen het beginpunt en de finish is ongeveer 200 meter en de volledige race moet binnen vijf uur worden afgelegd.

De halve marathon volgt een vergelijkbare route, maar snijdt stukken van het gedeelte in Ta' Qali en Mosta af, zodat renners een totale route van 21 kilometer afwerken. Deze marathon is een stuk toegankelijker dan zijn grote broer en alle deelnemers hebben vier uur de tijd om de route af te leggen.

De zogenaamde Walkathon volgt een zelfde route als de halve marathon, maar deelnemers kunnen een veel rustiger looptempo aanhouden. Resultaten van voorgaande jaren van deze drie tochten, routekaarten en inschrijfformulieren kunnen hier verkregen worden.

Een andere interessante marathon is de Marathon Challenger Malta die ieder jaar in november wordt gehouden. De marathon is verspreid over drie dagen en is net geen 42 kilometer lang. De eerste dag trekt de race van Mdina via Buskett,  naar Dingli Cliffs om weer te eindigen in Rabat. De tijdslimiet is een uur en driekwartier voor een afstand van 11,2 kilometer. De tweede dag begint in een heel ander gedeelte van Malta: in St George's Bay. Vanuit hier wordt zes kilometer gerend naar Birzebugga. Deze ren moet door de deelnemers binnen een uur worden afgelegd. De laatste dag is tevens de zwaarste dag. Renners moeten binnen 4 uur en een kwartier een afstand van 25 kilometer afleggen. De route gaat van  St. Paul’s Bay naar Valletta

Officiële marathons worden gesteund door de lokale autoriteiten en de politie zorgt dat het verkeer wordt omgeleid, zodat participanten veilig de tocht kunnen rennen of bewandelen. Organisatoren zorgen dat er onderweg voldoende water, sponzen en toiletten zijn.

Malta biedt ook een aanzienlijke hoeveelheid concurrerende wedstrijd voor lopers die hun vaardigheden willen testen. Kosten om deel te nemen zijn laag en de afstanden variëren, zodat jong en oud, dik en dun mee kan rennen in Malta.

Gerelateerde Blog

all blogs

Wist u dat?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!