Bereid je voor om te wandelen in Malta

Gear Up for Hiking

Wandelen en andere buitensporten in Malta zijn dankzij het klimaat en de grootte van het eiland een heerlijk tijdverdrijf.

Het is echter belangrijk om, net als bij iedere andere activiteit, goed aan de start te verschijnen. Hieronder enkele goede tips hoe u het hele jaar door kunt genieten van al het buitenavontuur dat Malta te bieden heeft.

 • Het klimaat van Malta kan erg warm zijn. Neem daarom voldoende water mee voor onderweg.

 • Gebruik zonnebrandcrème. In de warmere maanden wordt minimaal factor 30 aangeraden en is een pet geen overbodige luxe. In juli en augustus wordt ook insectenspray aangeraden.

 • Voor de langere wandelingen of tochten over ruwer terrein worden wandelstokken aangeraden. Naast meer stabiliteit, zorgen deze stokken ook dat uw handen en armspieren in beweging blijven.

 • Investeer in goede schoenen. Dit hoeven geen waterdichte bergschoenen te zijn, omdat het klimaat in Malta mild is. Desondanks wordt ten zeerste aangeraden om lichte wandelschoenen te dragen (of stevige renschoenen), omdat het terrein plaatselijk ruw kan zijn.

 • Neem een camera mee. Een kleine, digitale camera of uw smartphone is een perfecte manier om de prachtige uitzichten tijdens de fietstochten vast te leggen.

 Specifieke tips voor wandelingen in Malta:

 • Wandelen in een groep geniet altijd de voorkeur boven een wandeling alleen. Ervaren wandelaars kunnen anderen tips geven en het kampeermateriaal kan beter verdeeld worden.

 • Omdat Malta een klein eiland is, zal een eetgelegenheid nooit ver weg zijn. Mocht u gaan kamperen in afgelegen gebieden zoals Comino, raden wij ten zeerste aan om voldoende eten mee te nemen.

 • Als u met de hele familie erop uittrekt, is het raadzaam om een route te kiezen die voor het hele gezin geschikt is. Om sociale redenen is het dan ook het beste om de langzamere persoon in het gezelschap het tempo te laten bepalen.

 •  Vermijd katoenen kleren. Vooral in warmere weersomstandigheden is het zeer raadzaam om luchtige, ademende kledij te dragen. In koudere klimaten kiest u vanzelfsprekend voor isolerende en waterdichte kleren.
 • Zoetwaterbronnen in Malta zijn schaars en het zoutniveau in de zee maakt het water ondrinkbaar. Neem daarom voldoende water mee op uw tocht. 
 • Raadpleeg de weersverwachtingen voordat u aan een wandeling begint. In januari en februari kan het weer in Malta vrij wisselvallig zijn, dus van te voren plannen is raadzaam.

 Maar het belangrijkste: neem de tijd om te genieten van uw wandeltochten door Malta. Het uitzicht is op plaatsen adembenemend en een ondergaande zon in de zee is een magisch schouwspel.

 

Wist u dat?

 • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!