Fietsen in Malta

Cycling in Malta

In de afgelopen tien jaar is de Maltese infrastructuur dusdanig aangepast, zodat fietsers zich steeds meer thuis kunnen voelen.

Of het nu om gezondheidsredenen is of omdat het een ideale manier is om Malta te verkennen; fietsen wordt steeds populairder op de Maltese eilanden.

Dankzij geld vanuit de Europese Unie is er de laatste jaren ruim 1000 kilometer aan fietspaden aangelegd in Malta, Gozo en Sicilie. Het project heeft tot nog toe al geleid tot drie populaire fietsroutes. 

Vanaf Rabat (naast het Romeinse Dorp) begint een van de populairste fietsroutes. Via Kuncizzjoni, Dingli, Bahrija, Mgarr, Mosta eindigt u uiteindelijk in Mdina. Deze tocht is ongeveer 34 kilometer lang, wat ongeveer 2,5 uur fietsen is. Het is een vrij toegankelijke tocht voor fietsers van alle leeftijden. 

Een twee route, deze keer door het zuidwesten van Malta, vertrekt ook vanuit Rabat (naast het Romeinse Dorp. De route trekt door Buskett,Girgenti, Ghar Lapsi, Qrendi en uiteindelijk Siggiewi. De totale lengte is rond de 27 kilometer en kan in ongeveer 2 uur gefiets worden. De tocht is redelijk toegankelijk, maar ietsje pittiger dan de eerstgenoemde.

De derde fietstocht is in Gozo en trekt langs de hele kustlijn van het eiland. De tocht begint in de haven van Mgarr, waardoor er voor dagjesmensen een goede verbinding is vanaf de veerboot van en naar Gozo. De rondrit trekt door de pittoreske dorpjes van Gozo, zoals Ghajnsielem, Xewkija, Sannat, Victoria (Rabat), Kercem, San Lawrenz, Gharb, Zebbug, Xaghra, Nadur en Qala. De totale lengte is 42 kilometer en kan in drie uur tijd gefiets worden. Deze tocht is vooral voor de meer gelouterde fietsers.

Over het hele eiland kunnen fietsen gehuurd worden en voor de ervaren fietser worden er regelmatig gezamenlijke fietstochten georganiseerd. Fietsen in Malta groeit steeds verder in populariteit en de kustwegen bieden enkele adembenemende uitzichten.

 


Gerelateerde Blog

all blogs

Wist u dat?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!