Chadwick Lakes: A Countryside Walk in...

Chadwick Lakes

Het ‘Chadwick Lakes’ gebied in Malta dankt haar naam aan de Britse ingenieur die hier in 1890 een dam bouwde: Osbert Chadwick.​

Deze oase van zoetwater ligt tussen Rabat en Mtarfa en leent zich uitstekend voor een dagje lekker wandelen. De meren vormen een miniatuur ecosysteem en men vindt hier verschillende, delicate planten en beesten. Vanaf hier naar Mosta loopt een handgemaakte stroom, waardoor voortdurend water stroomt.

Het is bijna vanzelfsprekend dat er rondom de meertjes verschillende families zitten voor een picknick of teams bezig zijn met een sportieve activiteit. In het weekend is het hier meestal druk en dan vooral in de lente- en winterdagen, omdat het weer dan iets zachter is en de meren krioelen van het leven. In de warme zomermaanden drogen de meren vrijwel volledig op.

Vanaf Rabat naar Mosta loopt een populaire, landelijke wandeltocht. Deze tocht trekt halverwege door de Chadwick Lakes. De wandeling is ongeveer 8 kilometer lang en vooral in het voorjaar een lust voor het ogg. Houd het water in de gaten voor de talloze kikkervisjes en vissen in de Chadwick Lakes.

Er zijn in Malta talloze wandelverenigingen die regelmatig wandelingen in dit gebied organiseren. Deze tochten worden meestal geleid door een ervaren gids, die de wandelaars zal informeren over de prachtige flora en fauna rondom de meren. 

Wandeluitrusting voor Chadwick Lakes hoeft niet te uitgebreid te zijn. Met een goed paar schoenen, een korte broek en t-shirt, komt u al een eind. Wandelstokken kunnen gebruikt worden voor extra stabiliteit. Het terrein is meestal droog, maar modderig na een regenbui. Breng wat warmere kleren mee voor de koudere maanden en als u het hele gebied wilt doorkammen (ongeveer 10 kilometer) dient u rekening te houden met een wandeling van ongeveer acht uur. Voor een wandeling door alleen het Chadwick Lakes gebied, is ongeveer 4 uur voldoende. Deze optie is vooral in de zomermaanden een aanrader.

Gerelateerde Blog

all blogs

Wist u dat?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!