Kampeerplekken in Malta en Gozo

Camping Sites in Malta and GozoKampeerplekken in Malta en Gozo

Kamperen in Malta kan niet makkelijker gemaakt worden! De talrijke kampeerplekken en het warme klimaat biedt trekkers voldoende opties.

Het hele jaar door kan er in Malta gekampeerd worden en met enige voorbereiding kan het hele gezin meegenieten van de ervaring.

Een fantastische kampeerplek is Ghajn Tuffieha. Net achter deze prachtige baai ligt een kampeerplek van de Scout Association of Malta van ongeveer 16 hectares. De plek ligt dichtbij een bushalte, waardoor mensen afhankelijk van het openbaar vervoer ook eenvoudig naar deze populaire kampeerplek kunnen komen. Rondom het terrein liggen sanitaire faciliteiten en er zijn aansluiten op het water- en elektriciteitsnetwerk. Er staan zelfs al tenten klaar om de kampeerervaring nog eenvoudiger te maken. Online boeken en een kaart van het gebied kan hier gevonden worden.

In L'Ahrax ligt een andere, bekende kampeerplek, zij het veel rustiger. Het gebied rondom Daħlet ix-Xmajjar verleent zich uitstekend voor wandelingen rondom Selmun en Mellieha. Dit is meteen ook de reden waarom deze kampeerplek zo populair is. Op het terrein zijn verschillende tenten, kampeeruitrusting en caravans te huur. Klik hier voor prijzen of beschikbaarheid.

Zowel in Malta als op Gozo is wildkamperen mogelijk, mits een vergunning wordt aangevraagd. Dit geldt vooral voor Gozo, waar tot nog toe nog geen officiële kampeerplekken zijn.

De kampeerplekken zijn over het algemeen veilig en in de bijbehorende faciliteiten kunnen fietsen of bagage worden opgeborgen. Fiets- en kampeerweekenden zijn inderdaad een vaak voorkomende combinatie, niet in de laatste plaats vanwege de uitstekende fietsroutes in de kampeergebieden.

 

Afbeelding van Camping info


Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!