Een wandeling door Buskett en Girgenti

Siggiewi

Er lopen prachtige wandelroutes door Buskett. Deze routes trekken langs verschillende historische bouwwerken en tuinen uit de tijd van de Ridders van Malta.​

Buskett is zonder twijfel de parel van het westland van Malta. Het is het enige beboste gebied en er lopen verschillende wandelroutes. De kans om een wild zwijn tegen het lijf aan te lopen, is vrijwel nihil. Maar voor een rotsachtig land als Malta, is dit groene hart vol boomgaarden een welkome afwisseling. Op de grens van de tuinen light het presidentiele paleis - Verdala Palace. Dit paleis werd in de 16e eeuw gebouwd door Grootmeester de Verdalle. 


Een van de mooiste wandeltochten voert u langs de tuinen van Buskett, door Girgenti en het dorpje Siggiewi. In een rustig wandeltempo dient u rekening te houden met een duur van rond de 6 uur, inclusief pauzes en kodak-momentjes. Een wandelkaart kunt u hier downloaden

 en is ook in het Duits en Frans beschikbaar. 


Deze wandeling voert u langs:

  • De prehistorische karrensporen Clapham Junction of ‘Misrah Ghar il-Kbir.  Deze sporen zijn in de loop der jaren in de rotsen gesleten en duiden op handelsactiviteiten van meer dan 4000 jaar oud.
  • “Ghar il-Kbir” (letterlijk: ‘de grote grot’) ligt vlak naast de karrensporen en is een goed verborgen gangenstelsel, verstoken achter een gordijn van planten en struiken. Ooit bewoonden de Troglodyten deze grotten. 
  • De in de rotsen uitgehouwen Punische graven, dateren van rond 600 v.Chr. en geven ons een goede kijk op hoe men in die tijd overledenen begroeven.
  • Het Girgenti Palace in de groene Girgenti vallei is het zomerverblijf van de Minister-President van Malta. Vroeger woonde de Inquisiteur van Malta in dit magnifieke paleis.
  • Langs de route liggen verschillende kappeletjes en kerken. De ‘Kappella tal-Providenza’ in Siggiewi is een van de mooiste, en dateert uit de 18e eeuw.

Neem de tijd om tijdens de wandeling te genieten van de omgeving en de bewaarde tradities. Langs de route worden ook regelmatig religieuze tochten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld met Petrus & Paulus op 29 juni ("Imnarja" in het Maltees). De citrusboomgaarden, johannesbroodbomen en vijgenbomen zijn talrijk en in het juiste seizoen ruikt het hier heerlijk. During this walk take time to enjoy spots of local tradition and look out for religious events held in the area such as: the feast of St. Peter & St. Paul (held on the 29th of June and known in Maltese as “Imnarja”) as well as Good Friday events. Take in the smell of citrus orchards, carob and fig trees and the tall pecan nut trees. Let op de topografie van de omgeving, de kwaliteit van het kalkstenen terrein en de bijzondere architectuur van de dorpskern.

De tocht is een vrij eenvoudige en is geschikt voor kinderen, mits onder toezicht van volwassenen. Een paar lichte wandelschoenen is wenselijk en wandelstokken kunnen het wandelen vereenvoudigen over het ruwe terrein rondom de karrensporen.Afbeelding afkomstig MTA

 

Wist u dat?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!