Valletta Culturele Hoofdstad 2018

Carnival in Valletta, MaltaCarnaval in Valletta

Op 13 oktober 2012 werd aangekondigd dat Valletta in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa zal zijn. Deze prestigieuze titel reflecteert het ongelofelijk rijke culturele erfgoed van dit Barokke meesterwerk.  

De vestingstad, gebouwd door Jean Parisot de la Vallette Grootmeester van de Ridders van Sint Jan, staat vol met architectonische en artistieke voorbeelden van haar legendarische verleden. Maar de eer die Valletta is toegewezen is meer dan alleen een erkenning van haar goed bewaarde verleden - Valletta is een bruisende en levende stad. De drukke cafeetjes, kunstwerken en tentoonstellingen, open pleintjes, en de bloeiende markt, zorgen er allemaal voor dat Valletta meer is dan een openbaar museum. 

De stad verandert voortdurend en dat is goed te zien aan de huidige verbouwingen van de ingangspoorten van Valletta. Dit monumentale project combineert het herontwerp van de stadspoorten met de bouw van een nieuw en modern parlement. De werken omvatten ook de wederopbouw van een historisch opera gebouw dat er sinds haar verwoesting in de Tweede Wereldoorlog als een ruïne bij lag, en de oprichting van een nieuw plein: het Piazza de Valette.

De Valletta 2018 organisatie was speciaal opgericht om het voorstel van Malta binnen te halen en het is ook deze organisatie die de ambitieuze visie voor Valletta in 2018 heeft voorgedragen. De visie is gebaseerd op vier thema's, namelijk: Generaties, Routes, Steden en Eilanden. In 2018 zal Valletta op basis hiervan een groot aantal evenementen organiseren die andere steden kunnen inspireren.

Bezoek http://www.valletta2018.org voor meer details en voor informatie over de evenementen en activiteiten die georganiseerd worden. 


Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!