Valletta Waterfront

De Valletta Waterfront

De Valletta Waterfront, onlangs overgenomen door een consortium, was in het verleden al van groot economisch en cultureel belang en werd recentelijk gemoderniseerd en aangepast om nog beter in te kunnen spelen op de continu veranderende eisen van de dynamische stad. Het ligt aan de westelijke zijde van de Grand Harbour, heeft uitzicht op het pittoreske vestingstadje Senglea, en biedt een combinatie van winkels, entertainment en een transport knooppunt, zeer populair bij zowel toeristen als lokale bewoners.

De Valletta Waterfront is in wezen een verzameling van eeuwenoude pakhuizen, waar vroeger de zeelui hun schepen aanmeerden die beladen waren met spullen, van ware schatten tot de meer alledaagse benodigdheden voor het Maltese leven. De schepen losten hun lading hier voor algemene en douane inspecties door de vertegenwoordigers van de Ridders van Sint Jan. 

Voor iedereen die graag geniet van een ontspannen avondje met goed eten en entertainment, zijn de vele restaurants en cafeetjes van de Valletta Waterfront een uitstekende keuze. Bijna overal kan er al fresco gedineerd worden aan de rand van het water. De interieurs van de restaurants zijn zeer smaakvol ingericht in deze gerenoveerde, historische pakhuizen. 

Naast al de verschillende restaurants vinden er op de Valletta Waterfront ook regelmatig concerten en andere culturele evenementen plaats. Van een New Year's Eve vuurwerk show tot een openlucht concert op zee en een Jazz Festival. Deze lokatie van wereldklasse biedt dus echt voor iedereen wel iets. 

Praktisch gezien is de Valletta Waterfront ook nog eens een levendig knooppunt van transportmiddelen. Watertaxi's, boottochten in de traditionele Maltese dghajsa, watervliegtuig vluchten (evenals vervoer naar Gozo) en het allerbelangrijkste, de cruise-liner terminal. Deze laatste ziet meer dan een half miljoen passagiers per jaar passeren en dit aantal is gestaag blijven toenemen in de afgelopen tien jaar. Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!