Valletta's Paleizen

Valletta's Paleizen

Valletta is een schitterende stad met een zeer rijke architectuur. Op elke straathoek worden bezoekers getrakteerd op architectonische hoogstandjes en bijzonderheden, maar het zijn vooral de paleizen die een ereplaats genieten in deze majestueuze stad.

De bekendste hiervan is wel het Grandmaster’s Palace, ontworpen door de beroemde Maltese architect Girolamo Cassar. Dit opulente paleis was de officiële residentie van de grootmeesters. Vandaag de dag herbergt dit paleis het Maltese parlement, het kantoor van de President van Malta en tenslotte het wapenarsenaal, dat bestaat uit een ongeëvenaarde collectie van middeleeuwse wapens en sieruitrustingen.

De Auberge de Castille is een indrukwekkend Barok gebouw dat op het hoogste punt van Valletta ligt, vlakbij haar ingangspoorten. Vroeger diende het als auberge voor de Langues van Castilië, León en Portugal, maar tegenwoordig fungeert het als kantoor van de Premier. De Auberge de Castille heeft een grote, brede trap bij de ingang in tegenstelling tot andere paleizen in de stad. Dit maakt het paleis van buiten nog indrukwekkender. De prachtige gevel is onlangs gerestaureerd en gaat gepaard met een al even indrukwekkend, barok interieur.

De Auberge de Provence huisvest het Nationaal Museum van Archelogie en ligt aan Republic Street. Dit gebouw is ook van de hand van Girolamo Cassar en is voorzien van een zeer weelderige Grote Salon.

De Auberge d’Italie is ook een uitstekend voorbeeld van een door Girolamo Cassar ontworpen auberge. Het herbergt momenteel de Malta Tourism Authority en wordt ook vaak gebruikt voor tentoonstellingen. De gevel wordt gekenmerkt door een indrukwekkend stenen wapenschild. 

Casa Rocca Piccola is uniek omdat het nog steeds in particulier bezit is en bewoond wordt, maar toch toegankelijk is voor het publiek tijdens de dagelijkse rondleidingen. Deze tour leidt je door 12 prachtig ingerichte kamers, ommuurde tuinen en een ondergronds netwerk van tunnels en oorlogsschuilplaatsen.

Andere paleizen die zeker een bezoekje waard zijn, zijn onder andere de Auberge d'Aragon, de Auberge de Bavière, het Palazzo Ferreria en het Palazzo Castellania.
Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!