Tuinen

Tuinen in Valletta

Elke bijzondere stad moet over prachtige tuinen beschikken. Valletta is hierop geen uitzondering. Wat deze tuinen onderscheidt van andere is dat ze allemaal zeer indrukwekkende uitzichten hebben. 

Of het nu het mooie uitzicht op de Grand Harbour is vanaf de Upper Barrakka Gardens, of het uitgestrekte open zeezicht vanaf de Lower Barrakka Gardens, dankzij deze rustige plekjes kunnen vermoeide reizigers en drukke werknemers eventjes aan alle consternatie ontsnappen.

Upper Barrakka Gardens

Dit zijn Valletta’s meest bekende tuinen en waarom wordt al snel duidelijk. De tuinen hebben een prachtig panoramisch uitzicht over de Grand Harbour. Bovenop de vestingmuren van Sint Peter en Sint Paul kunnen bezoekers zich ontspannen op één van de bankjes tussen het groen, of als het wat winderig is, tussen de bogen. Deze laatste bieden in ieder geval het beste uitzicht. In deze tuinen bevinden zich ook een aantal opmerkelijke kunstwerken, waaronder een bijzonder charmant bronzen beeld getiteld Les Gavroches van de beroemde Maltese beeldhouwer Antonio Sciortino.

Lower Barrakka Gardens

Ook al zijn ze wat minder populair dan de Upper Barrakka Gardens, voor een rustiger toevluchtsoord kunnen bezoekers altijd terecht in de Lower Barrakka Gardens. In deze tuinen aan de oostelijke zijde van de stad, bevindt zich onder andere een neoklassiek monument dat is opgedragen aan Sir Alexander Ball, de eerste en tegelijkertijd meest geliefde Britse gouverneur. 

Hastings Garden

Deze rustige tuin werd aangelegd ter ere van Lord Hastings, de tweede gouverneur van Malta. Ook in deze tuin komt het neoklassieke design terug, onder andere in een monument dat is opgedragen aan Lord Hastings. De tuin heeft een ongelofelijk spectaculair uitzicht over de haven van Marsamxett. Tevens kun je hiervandaan de jachthavens van Msida en Manoel Island bewonderen.

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!