Valletta

Republic Square, Valletta
Valletta is het Barokke juweel van Malta. Gelegen op een schiereiland met zicht over havens en kreken aan beide zijden, verving het Mdina als de hoofdstad van het land.

De stad heeft een lange en roemruchte geschiedenis als bestuurs- en administratiecentrum voor vele verschillende heersers die, sinds de oprichting van Malta na het beleg van 1565, over deze archipel geregeerd hebben. 

Het moderne Valletta is vooral een bloeiende stad. Dankzij haar gerasterde layout en relatief kleine oppervlakte kan de stad gemakkelijk te voet worden verkend en de onverschrokken avonturier wordt zeker beloond met vele prachtige uitzichten, leuke winkeltjes, goede restaurants, en vooral, de prachtige architectuur.


Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!