Zeilen

Zeilen in Malta

Wanneer je een wandeling langs een van de vele jachthavens aan de oevers van Malta en Gozo maakt, merk je al snel op dat Malta een zeilend land is. De zee maakt al eeuwenlang deel uit van de identiteit van de eilanden. Vandaag de dag is zeilen in Malta super populair, zowel recreatie- als wedstrijdzeilen. Masten wuiven voorzichtig bij een Middellandse Zee briesje terwijl schepen van alle afmetingen langs de havens van Msida naar Mġarr glijden.

Voor de vrijetijdszeeman die geen boot heeft, is het charteren van een boot ongelofelijk gemakkelijk en goed georganiseerd.

De meeste plaatselijke organisaties bieden zowel 'naakte' boten als volledig uitgeruste boten met skippers aan, variërend van kleine bootjes tot schepen van meer dan 15 meter. De Maltese eilanden lenen zich uitstekend voor een heerlijk weekend vol zeilplezier. De rotsachtige en pure kustlijnen onthullen een groot aantal baaien en inhammen die te voet ontoegankelijk zijn, daarom zijn deze idyllische plekken zelfs betrekkelijk rustig tijdens de vakantiespits in de Zomer. De haven in Mġarr, Gozobiedt een overvloed aan aanlegplaatsen en is ideaal om je boot af te meren. Er zijn ook een aantal uitstekende restaurants en winkeltjes te vinden om je boodschappen in te slaan. Daarbij is het transport op Gozo ook goed georganiseerd, een reis naar de drukke hoofdstad Victoria maak je met de bus vanaf de haven in slechts vijftien minuten.

Als je een boot voor meer dan een week boekt, is Malta de ideale bestemming om de eilanden te bezoeken en een reis naar het naburige Sicilië, dat slechts op 180 km afstand ligt, af te leggen. Dankzij de uitstekende ligging kunnen zeilliefhebbers die meer tijd hebben, verder reizen naar Frankrijk, Kroatië en Griekenland.

Voor wedstrijdvarende zeilers is de Royal Malta Jacht Club (RMYC) een uitstekende plek om de zeilraces van dichtbij te bewonderen of om eraan deel te nemen! De meeste clubs zijn alleen toegankelijk voor leden, maar lid worden van de RMYC is vrij eenvoudig. Naast het organiseren van kleinere races en familie-evenementen, is de RMYC gastheer van één van de meest prestigieuze races in de wereld, de Rolex Middle Sea Race. Deze wedstrijd van wereldklasse trekt de mooiste jachten aan en leidt ze langs adembenemende landschappen rondom de eilanden, van Lampedusa, Pantelleria en Sicilië, via de Straat van Messina en terug naar Malta. Ook als je niet deelneemt aan de race wordt er, terwijl de vloot de haven uitvaart, volop champagne geschonken bij de majestueuze bastions.

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!