Rugby

Rugby in Malta

Omdat de sport vaak ondergeschikt was aan voetbal, heeft rugby een moeilijke tijd in Malta gehad. Maar ondanks dat zijn populariteit door de jaren heen afnam, leeft de sport nu weer op als nooit eerder tevoren, hoofdzakelijk dankzij het nationale team dat meer overwinningen in de wacht sleept dan zijn voetbaltegenhanger.

In het begin werd rugby vooral op lokaal niveau gespeeld door militairen van het Britse leger, later breidde de sport zich uit onder emigranten en zelfs onder een aantal lokale inwoners. De aanwezigheid van de sport werd enigszins versterkt toen een aantal lokale scholen besloot om hun eigen teams op te richten, maar onderging opnieuw een terugslag toen de Britse troepen het eiland verlieten nadat het uit de NAVO stapte. 

In de afgelopen jaren heeft de sport weer aan populariteit gewonnen, dankzij de oprichting van een aantal clubs, en het organiseren van competities waaronder de Cisk Lager Rugby Union Championships. De sport heeft ook een vrouwen-league die onlangs in de plaatselijke pers verscheen.   

Als teken van de groeiende populariteit van deze sport, werd in 2005 de Malta Rugby League opgericht die de andere code van de sport, bekend als rugby league, beoefent.

Het nationale team staat momenteel op de 41e plaats in de International Rugby Board en trekt op lokaal niveau een flink en luidruchtig publiek. Als je een liefhebber van rugby bent, probeer dan om kaartjes te bemachtigen om een internationale wedstrijd van het Maltese team bij te wonen (en als het kan tussen de South End Core supporters), een unieke ervaring die je niet wilt missen! 

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!