Wandelen

Kustwandelingen
De relatief onbewoonde kustlijn van meer dan 250 km en het mooie mediterrane landschap in het binnenland van Malta bieden je als wandelaar een geweldige ervaring. Voeg hieraan het lekker weer het hele jaar door toe en de mogelijkheid om migrerende vogels te observeren en het wordt overduidelijk dat Malta een geweldige bestemming is voor een wandelvakantie.

Wandelingen langs de kust bieden de wandelaar een overweldigend en uitgebreid uitzicht op zee. Dankzij een gerenommeerd netwerk aan paden en smalle landwegen bestaat er geen kans op gevaar en kun je zonder problemen genieten van een heerlijk wandelavontuur. Malta's meest ongerepte wandelingen bevinden zich langs de westelijke kustlijn, van Dingli in het Zuidwesten tot Cirkewwa in het Noordwesten. Als je sterke benen hebt, kun je deze afstand in ongeveer twee dagen afleggen, maar de ideale tijd voor de wandeling is vier tot vijf dagen, zodat je optimaal van het landschap kunt genieten. 

Gozo is favoriet onder heuvelwandelaars en trekkers dankzij het onbedorven landschap, de uitstekende verkeersverbindingen en het heuvelachtige terrein. Je kunt in een fatsoenlijk tempo in een paar dagen een trektocht langs de kust van het eiland maken, maar als je echt van het landschap, de adembenemende kliffen, nestelende vogels, smalle inhammen en zandstranden wilt genieten, kun je het best een week voor een wandeltocht uittrekken. Er zijn voor elk budget volop slaapplaatsen en eetgelegenheden op Gozo te vinden. Het eiland leent zich daarom uitstekend als basis voor wandelaars die dagtochten willen maken zonder daardoor in tijdnood te komen. 

Binnenlandse wandelingen op Gozo zijn geweldig om een mooi landschap en fascinerende dorpen te ontdekken. Għarb en Għasri, Kerċem, Qala, en Għajnsielem zijn slechts enkele van de pittoreske dorpjes waarnaar je vanaf de hoofdstad Victoria kunt wandelen.

Herfst, winter en lente zijn de meest aantrekkelijke jaargetijden voor wandelaars, omdat het klimaat dan mild en aangenaam is. De beboste oppervlakte van Buskett, oorspronkelijk een jachtterrein voor de Ridders van Malta, biedt echter voldoende schaduw tijdens een wandeling, zelfs als het heet is in de zomer. Als je een vroege vogel bent, is er niets fijners dan een vroege ochtendwandeling over de kalme paden van deze mooie, historische tuinen.

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!