Paceville en St. Julian’s

Drukke straten van Paceville
In het pittoreske St Julian’s staat het leven nooit stil. 's Morgens zijn studenten in de Engelse taal te vinden in één van de vele café's, voordat ze naar de les gaan, terwijl anderen massaal toestromen naar het zandstrand van St George’s Bay. In de namiddag zitten de eettentjes langs de kust vol met gokkers die genieten van een pizza en een glas wijn. Of mensen zijn één van de beroemde ħobżas (een knapperig broodje gevuld met tonijn, olijven en andere heerlijke ingrediënten) aan het snacken met hun voeten bungelend in de zee. De avond brengt feestvierders van alle leeftijden massaal naar de bars, nachtclubs, bioscopen en andere gelegenheden in dit gebied, ook wel bekend als Paceville.

St Julian’s en haar beroemde Spinola bay zijn bijzonder pittoresk. Gedurende de dag biedt dit oude vissersdorp een schilderachtig decor voor een mooie dag om op verkenning te gaan. Spinola bay, met dobberende vissersboten, waar vissers hun netten repareren en met prachtige uitzichten, biedt een geweldig begin voor een wandeling. Zorg ervoor dat je het paleis met de omliggende tuinen bezoekt. Het paleis zelf is gesloten voor bezoekers, maar je kunt de tuinen, die een uitstekende gelegenheid bieden voor een rustige wandeling, vrij bezichtigen. Bij de kust vind je een aantal goede plekken om te zwemmen, van de rotsachtige kust van St. Andrews met zijn open zee tot aan het zandstrand van St. George’s Bay. Er zijn ook chique privézwembaden die bij de kusthotels horen – allemaal voorzien van daglidmaatschappen. 

Shopaholics worden ook goed voorzien met grote winkelcentra en genoeg kleinere winkels langs de hoofdstraat. Internationale merken zijn overal aanwezig en Maltezen zijn bijzonder modebewust. Prijzen zijn goed te vergelijken met de rest van Europa en als het gaat om bepaalde kledingitems, dan brengt de Euro je veel verder in Malta dan in veel andere prominente, toeristische plaatsen. 

Een avondwandeling is de beste manier om te genieten van de atmosfeer die dit stadje en haar omgeving te bieden hebben. Je treft de lokale bevolking, gekleed in pak en onderweg naar een diner of film, in grote getalen aan. Schaam je niet om een conversatie te beginnen met een inwoner  – of je nu de weg vraagt of een aanbeveling voor een goed restaurant - ze zullen met plezier je vragen beantwoorden. En wie weet nu beter de populaire restaurantjes te vinden dan de inwoners zelf? Dankzij het milde klimaat van Malta worden je wandelingen langs de promenade niet bedorven door slecht weer, zelfs niet in hartje winter. In deze tijd van het jaar wordt zelfs vaak de voorkeur gegeven aan een koele wandeling langs de beukende golven. 

Als dit stadje al bruisend is overdag, 's nachts komt St. Julian's pas echt tot leven. Het belangrijkste nachtleven vindt plaats in Paceville, waar de straatjes uitpuilen met bars en clubs. Veel van deze locaties presenteren DJ's van wereldklasse en muziekliefhebbers van elke categorie kunnen hier hun hart ophalen. Voor gokkers is er zelfs een casino, gevestigd in een negentiende-eeuws paleis, dat uitkijkt over de baai van St George en Sliema.

In een voormalig vissersdorp verwacht je de beste visrestaurants - St Julian’s zal je op dit punt niet teleurstellen. Of het nu een simpel lokaal gerecht is, Lampuki (Dolfijn vis), in een van de vele kleine restaurantjes langs de kust of een meer verfijnd visdiner in een luxe restaurant, afgemaakt met obers in stropdas en een geweldige zonsondergang over de Middellandse Zee, er is keus genoeg voor alle budgetten. 

En voor degenen die op zoek zijn naar meer traditioneel entertainment, bezit de stad ook een bioscoop, een bowlingbaan, een duikcentrum en er worden boten verhuurd
Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!