Muziek evenementen

Malta music eventsHet Malta Jazz Festival

Wat zou een avond met vuurwerk, een warm Mediterraans briesje, lekker eten en gezelschap van goede vrienden nog beter kunnen maken? Juist, live muziek – en die is er volop in Malta!

De eilanden organiseren meerdere lokale en internationale evenementen per jaar en deze worden vrijwel altijd gehouden in de meest prachtige locaties. Of je nu van jazz houdt, de laatste hits, of klassieke barok, er is altijd wel een muziekevenement dat bij je smaak past. 

De drie grootste muzikale evenementen van Malta zijn het Malta Jazz Festival, de Isle of MTV en het BOV Opera Festival:

  • Het Malta Jazz Festival is een jaarlijks terugkerend evenement wat topnamen uit de hedendaagse jazz naar Malta brengt. Het festival wordt gehouden in Ta’ Liesse in Valletta – een indrukwekkende setting met uitzicht over de haven en het prachtige Fort St. Angelo. Om nog een extra touch aan je avond te geven, kun je een boot nemen om naar het festival toe te gaan. Artiesten die reeds hebben opgetreden zijn Al Di Meola, Chick Corea, Dave Holland, en nog vele anderen. 
  • Isle of MTV: Wat hebben Snoop Dogg, Flo Rida, Nelly Furtado, LMFAO, en Will.i.am met elkaar gemeen? Ze hebben allemaal al eens de 'zaal' plat gespeeld op het jaarlijkse Isle of MTV festival wat op het terrein van de oude graanschuren net buiten Valletta plaatsvindt. Een menigte van meer dan 50.000 gillende fans verzamelt zich hier elk jaar om internationale muzieksterren te verwelkomen. En de line-up wordt elk jaar beter!
  • Het BOV Opera Festival is nog een jaarlijks terugkerend evenement wat in de maand maart enkele van de meest populaire opera's naar Malta brengt. Het wordt georganiseerd in een van Malta's architectionische juweeltjes, namelijk het Manoel theatre. Gaetano Donizetti's meesterwerk 'Lucia Di Lammermoor' werd hier bijvoorbeeld al opgevoerd. 

Mocht je de mogelijkheid hebben, probeer dan zeker een concert van Malta's eigen tenor van wereldklasse – Joseph Calleja bij te wonen. Deze jonge ster heeft al onderscheiding na onderscheiding ontvangen en wordt beschreven als 's werelds meest vooraanstaande tenor. Zijn lokale concerten bevatten vaak een eclectische muziekmix, van wijlen Lucio Dalla tot Michael Bolton. 

Malta is ook het hele jaar door gastheer voor internationale muzieksterren uit allerlei genres. Brian Adams, Rod Stewart, Sting, Ronan Keating, Elton John, en nog vele anderen hebben hier al prachtige concerten gegeven. 

Ten slotte, en voor de liefhebbers van meer traditionele muziek, zijn er de Maltese festas. Deze vinden voornamelijk plaats gedurende de lange zomermaanden en bevatten fanfare tochten en optredens van lokale muzikanten. De gespeelde muziekstukken zijn vaak gecomponeerd door lokale maestro's.Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!